ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΛ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά πληροφορηθήκαμε την επί πλέον αύξηση του προϋπολογισμού των επενδύσεων ιδιωτικού τομέα της ΕΤΑΛ ΑΕ. Από τον Σεπτέμβριο του 2019,και πολλές φορές στην συνέχεια, είχαμε επισημάνει την ανάγκη  αύξησης της χρηματοδότησης από την υπερδέσμευση των 175 εκατ. ευρώ, που είχε αφήσει, για το σκοπό αυτό, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Λιβανός  βρήκαν επί τέλους τα 50 εκατ. που είχε αφαιρέσει ο κ. Βορίδης από την παραπάνω υπερδέσμευση και με δυο χρόνια καθυστέρηση δίνουν στη Λέσβο αυτό που δικαιούται.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήριά μας  στην Διοίκηση και στα στελέχη της ΕΤΑΛ ΑΕ που όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψαν ούτε στιγμή να διεκδικούν την αύξηση του προϋπολογισμού καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Αποδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο πως όταν η Λέσβος διεκδικεί ενωμένα, με σοβαρότητα, επιμονή και κυρίως με σωστή τεκμηρίωση μπορεί να παίρνει αυτό που δικαιούται.

Οι επενδύσεις που θα γίνουν, ειδικά στον αγροδιατροφικό τομέα, είναι απολύτως απαραίτητες για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο έχουν μείνει πίσω στον αναπτυξιακό τομέα και θα πρέπει να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ένταση τα διάφορα επενδυτικά και αναπτυξιακά προγράμματα για να καλύψουμε την απόσταση που μας χωρίζει από την υπόλοιπη χώρα και την Ευρώπη. Είμαστε βέβαιοι πως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι άνθρωποι της ΕΤΑΛ ΑΕ, όπως έχουν αποδείξει και στο παρελθόν, θα κάνουν κι αυτή τη φορά το καλύτερο.