ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Ακίφ Ρασούλι και Αμίρ Ζαχίρι. Στη φυλακή για άλλους οκτώ μήνες λόγω μη εμφάνισης του μάρτυρα κατηγορίας

 

 

Επιστροφή στη φυλακή για οκτώ μήνες ακόμα.

Αναβολή στην υπόθεση των δύο προσφύγων Αμίρ Ζαχίρι και Ακίφ Ρασούλι, που κατηγορούνται για διακίνηση, χωρίς να έχει εμφανισθεί στο ακροατήριο ποτέ ο μάρτυρας κατηγορίας,  ούτε στην πρωτόδικη διαδικασία, ούτε στο Εφετείο. Η ποινή φυλάκισης των πενήντα ετών στον κάθε έναν, βασίστηκε στο κατηγορητήριο της προανάκρισης. Σύμφωνα με πληροφορίες των δικηγόρων,   στην έγγραφη κατάθεση του μάρτυρα (που δεν την έχει ανακαλέσει) δεν υπάρχει καμία αναφορά σε παράνομη διακίνηση!

Ο μοναδικός μάρτυρας λιμενικός  που προέβη στη σύλληψη των προσφύγων σήμερα επικαλέστηκε ότι είναι δικαστικός συμπαραστάτης της μητέρας του και δεν εμφανίστηκε  στο εφετείο, γεγονός που προκάλεσε την αναβολή της δίκης για τις 8 Δεκεμβρίου του 2022.

Οι δικηγόροι των Ακίφ Ρασούλι και Αμίρ Ζαχίρι, ζήτησαν την αποφυλάκισή τους και τη μεταφορά τους σε χώρο μόνιμης διαμονής. Η σύζυγος  του Αμίρ Ζαχίρι ζει σε κέντρο στο Βαγιοχώρι μαζί με το παιδί τους, και θα μπορούσε να μεταφερθεί και ο ίδιος εκεί. Επίσης,  η οργάνωση Borderline Lesvos ζήτησε να φιλοξενήσει τον Ακίφ Ρασούλι σε δική της δομή. Ο κύριος Εισαγγελέας, πρότεινε την αποφυλάκισή τους με τον όρο να δίνουν το παρόν μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της μόνιμης διαμονής τους.

Το Δικαστήριο, αφού επιφυλάχθηκε για λίγες ώρες, επέστρεψε απορρίπτοντας το αίτημα…

Οκτώ μήνες ακόμα…

Τι είναι οκτώ μήνες μπροστά στην αιωνιότητα!

Για τη δίκη ήρθαν στη Λέσβο οι Ευρωβουλευτές της Αριστεράς Στέλιος Κούλογλου ως μάρτυρας υπεράσπισης των δύο προσφύγων και Κλαίρ Ντέιλι, καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Θυμίζουμε ότι ο Στέλιος Κούλογλου, έχει ξεκινήσει διεθνή εκστρατεία όχι μόνο για τους δύο πρόσφυγες Ακίφ Ρασούλι και Αμίρ Ζαχίρι, αλλά και για άλλους που επίσης έχουν καταδικαστεί με την κατηγορία του διακινητή.  

«Και δέκα αναβολές να γίνουν θα είμαστε εδώ, και σε κάθε αναβολή θα έρχονται περισσότεροι ευρωβουλευτές, θα διεθνοποιείται περισσότερο το θέμα και θα αναδεικνύονται οι αδυναμίες της ελληνικής δικαιοσύνης και τα παιχνίδια.», σημείωσε ο Ευρωβουλευτής βγαίνοντας από τα δικαστήρια.