ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Αναδρομικά: Πετούν εκτός 1,33 εκατ. συνταξιούχους

Παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από τους Κ. Μητσοτάκη και Σ. Πέτσα, ο Χρ. Σταϊκούρας είπε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν τα 31,5 δισ. και άρα υπάρχουν τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα

Σε διπλή πρόκληση για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους προχώρησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά. Από τη μία πλευρά καταστρατηγεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφέροντας ότι θα επιστρέψει μόνο 1,4 δισ. ευρώ από τα συνολικά 3,9 δισ. που θα έπρεπε, ενώ «εκβιάζει» τους συνταξιούχους ότι εάν λάβουν μόνο το σκέλος που αφορά τις κύριες συντάξεις, παραιτούνται ουσιαστικά από τη διεκδίκηση επικουρικών και δώρων, προκαλώντας τεράστιας αντιδράσεις.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα λάβουν καθόλου χρήματα χιλιάδες πολίτες, κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ όλοι θα λάβουν λιγότερα χρήματα. Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση και η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ανέφερε -όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές- ότι η κυβέρνηση «έχει στηρίξει πολλαπλώς τους απόμαχους της εργασίας», όταν, λίγους μήνες μετά την κατάργηση της 13ης σύνταξης, η Ν.Δ. προχωρά στο «πετσόκομμα» σχεδόν του 70% των αναδρομικών. Ως φαίνεται, δεν θα λάβουν αναδρομικά περί τις 630.000 χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχασαν τα δώρα και 700.000 συνταξιούχοι με επικουρική σύνταξη, ήτοι περί το 1,33 εκατ. συνταξιούχοι!