ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

Ανοικτή Πόλη, Πειραιάς για Όλους, Θεσσαλονίκη Μαζί, Δύναμη Ζωής: Μια αγκαλιά για την Μυτιλήνη

 

 

Η περιφερειακή παράταξη Αττικής «Δύναμη Ζωής», και οι δημοτικές κινήσεις «Ανοιχτή Πόλη», «Πειραιάς για Όλους», «Θεσσαλονίκη Μαζί», καλούν σε πανελλαδική κινητοποίηση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της Μόριας.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των δημοτικών κινήσεων «Ανοιχτή Πόλη», «Πειραιάς για Όλους», «Θεσσαλονίκη Μαζί» και της περιφερειακής παράταξη Αττικής «Δύναμη Ζωής»:

Επειδή δεν γεννηθήκαμε σε μια πατρίδα που μισεί τους ξένους.

Επειδή δεν μάθαμε να γυρνάμε το βλέμμα όταν βλέπουμε απόκληρους.

Επειδή ντρεπόμαστε να βλέπουμε τα νησιά μας να ξαναγίνονται κολαστήρια ψυχών.

Επειδή η μόνη ρεαλιστική μεταχείριση των ανθρώπων είναι η

ανθρώπινη.

Για αυτό, δεν θα αφήσουμε ούτε τους Μυτιληνιούς ούτε τους πρόσφυγες της Μόριας στους λύκους.

Για αυτό δεν θα αφήσουμε το νησί που το καλοκαίρι του 15 έγινε το παγκόσμιο παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να γίνεται το αποκρουστικό παράδειγμα του τρόμου. Τώρα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας.

Η δραματική κυβερνητική επιλογή του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων οδήγησε στην καταστροφή και τις σημερινές δραματικές εξελίξεις. Αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα. Η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Λέρος, η Κώς, τα νησιά μας να αδειάσουν, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μετεγκατασταθούν ανθρώπινα στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κοινή πρωτοβουλία των δημοτικών κινήσεων «Ανοιχτή Πόλη», «Πειραιάς για Όλους», «Θεσσαλονίκη Μαζί» και της περιφερειακής παράταξη Αττικής «Δύναμη Ζωής». Καλούμε σε πανελλαδική κινητοποίηση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της Μόριας.