ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

ΑντιΣΥΡΙΖΑ γαλοπούλες

Οι φιλικοί προς την κυβέρνηση πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σηματοδότησε την άτυπη έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου που θα είναι μακρά και πολωτική.

Ο εξυπνακισμός του Κ. Μητσοτάκη ότι δεν ξέρει πολλές γαλοπούλες που να βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα, για να δείξει πόσο αδύναμο αντίπαλο θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια χαμηλού επιπέδου λαϊκιστική αναφορά, βγαλμένη από τα βάθη του οπαδικού twitter, με την οποία απέδειξε πόσο ισχυρή είναι η πολιτική του επένδυση στο αντιΣΥΡΙΖΑ μένος.

Θέτοντας ως εκλογικό δίλημμα το “αυτοδυναμία ή χάος” και το “ή εγώ η επιστροφή στο πρώτο εξάμηνο του 2015 με Τσίπρα-Βαρουφάκη”, έκανε απολύτως σαφή την πρόθεση του να καλλιεργήσει τοξικότητα στην πολιτική αντιπαράθεση και να επαναφέρει την τακτική δαιμονοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναπτύχθηκε πριν από τις τελευταίες εκλογές.

Παρά την επίδειξη αυταρέσκειας, είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική κυριαρχία του κόμματος του στη βάση μιας θετικής προγραμματικής πρότασης και ενός θετικού απολογισμού κυβερνητικού έργου. Και για το λόγο αυτό τα δίνει όλα για να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τρομάξει τους συνταξιούχους με την απειλή της επαναφοράς στη μη προβλεψιμότητα, τη μη κανονικότητα και την αστάθεια, να εκφοβίσει τον κόσμο του κέντρου ότι αν δεν τον εμπιστευθεί ξανά, τον περιμένουν στη γωνία ο Πολάκης με τον Καρανίκα που οργανώνουν ένα νέο Κούγκι.

Ένας πρωθυπουργός που αισθάνεται πραγματικά σίγουρος για την κοινωνική αποδοχή του και για το πολιτικό του μέλλον, δεν έχει ανάγκη να καταφύγει σε ατάκες γηπέδου και να ρίξει τόσο χαμηλά το επίπεδο της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση.

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση συναίνεσης, καταλογίζοντας όλη την ευθύνη γι αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ, και προσπάθησε να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο καλλιεργώντας μισαλλοδοξία και διχασμό.

Του βγήκε μια φορά και θα κάνει τα πάντα για να του βγει και την επόμενη.

Η επιτυχία του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει την παγίδα, της πραγματοποίησης των επόμενων διπλών εκλογών στο μοτίβο του 2019, και θα την αποφύγει, επιβάλλοντας μια πολιτική αναμέτρηση για το μέλλον με όρους μέλλοντος.