ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Από το μικροσκόπιο Κοτζιά η ελληνογαλλική συμφωνία

Στην Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση της κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να κρίνει πως «δεσμεύει ανεύθυνα τη χώρα σε μελλοντικές περιπέτειες».

Ο Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης μιλώντας για τυχοδιωκτισμό.

«Ελλάδα και Γαλλία έχουν αυτή την περίοδο κοινά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με την αγορά όπλων από τη Γαλλία θα έπρεπε να αρκούσε προκειμένου να συναφθεί μια πραγματική συμφωνία αμυντικής στήριξης με την συμπερίληψη της Κύπρου, της ΑΟΖ και της υφαλοκριπίδας. Αντ’ αυτού, τυχοδιωκτικά η Κυβέρνηση συμφώνησε για νέες εκστρατείες στη ζώνη ΣΑΧΕΛ, στον Ειρηνικό και την Καραϊβική όπου βρίσκεται η γαλλική επικράτεια (όπως γαλλική Πολυνησία, Γουαδελούπη, Μαροτιρι, Τεμόε). Ξεχνά τις καταστροφικές συνέπειες για την Πατρίδα της εκστρατείας το 1919 μαζί με την Γαλλία στην Κριμαία. Δεσμεύει ανεύθυνα τη χώρα σε μελλοντικές περιπέτειες» αναφέρει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.