ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Οικονομία

Αραχωβίτης – Τελιγιορίδου : “Λεφτά για τα κανάλια υπάρχουν αλλά όχι για τους παράκτιους αλιείς.”

Με ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ο. Τελιγιορίδου και 48 ακόμη βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ αναδεικνύουμε και ζητάμε απαντήσεις από τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων για το εξελισσόμενο φιάσκο της υποτιθέμενης ενίσχυσης στους αλιείς για το πλήγμα που υπέστησαν από την πανδημία της νόσου COVID-19.

Τόλμησαν, τους ξέφυγε ή δεν ήξεραν και έκοψαν το 94% του στόλου των παράκτιων ψαράδων μας από την οικονομική ενίσχυση; Δεν γνώριζαν τα πολλαπλά χτυπήματα στην οικονομία που δέχτηκαν οι παράκτιες περιοχές και τα νησιά μας όπου οι ψαράδες μας δραστηριοποιούνται; 

«Βγάζει μάτι» ο προκλητικός αποκλεισμός τους από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ με την εισαγωγή στην πρόσκληση ενός κριτηρίου, για το οποίο δεν υπάρχει κανονιστικά υποχρέωση να το πληροί η συντριπτική πλειοψηφία των ψαράδων μας.

Αν η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων πιστεύει ότι οι αλιείς είναι «χάνοι», πλανάται πλάνην οικτράν. 

Ζητάμε, αν πράγματι τους ξέφυγε ή δεν ήξεραν, να διορθωθεί άμεσα η κατάφωρη αυτή αδικία. Αν ήταν πρόθεσή τους, οι αλιείς δεν θα ξανατσιμπήσουν το δόλωμα.