ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ας τελειώνουμε επιτέλους με τον αγιασμό και την προσευχή στα σχολεία

Ένας κύριος με γένια, μαύρα ράσα και χρυσά άμφια. Ένα ματσάκι βασιλικού βουτηγμένο σε νερό βρύσης και αποσβολωμένα μικρά παιδιά στην πρώτη τους μέρα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό, να ραντίζονται –στην κυριολεξία- για να πάει καλά η χρονιά… και «έχει ο Θεός».
Μια ακόμα χρονιά, εν μέσω πανδημίας, χωρίς επαρκή μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Με αίθουσες “κλουβιά” και στοιβαγμένα παιδιά.
Με μοναδικό μέτρο ασφαλείας το «κάνουμε τον σταυρό μας».
Με μάσκες στην τάξη και στα διαλείμματα, για παιδιά 5 και 6 ετών (καλά θα πάει αυτό).
Με κυβέρνηση και επιστήμονες τις Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, να συνεχίζουν τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις, τις παλινωδίες και το σηκωμένο δάχτυλο, “αλείφοντας βούτυρο στο ψωμί” των αντιεμβολιαστών.

Και μέσα σε όλα αυτά, να έχουμε και τον αγιασμό.

Μια διαχρονική και “παραδοσιακή” εικόνα ντροπής και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μαζί με την υποχρεωτική πρωινή προσευχή στα σχολεία.
Μια εικόνα που δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτή ούτε καν ως φάρσα.
(Το ίδιο ισχύει και για το προσηλυτιστικό μάθημα των θρησκευτικών, γεμάτο με παραμύθια για καρπερούς κρίνους και θεανθρώπους που περπατάνε στο νερό).

Ας τελειώνουμε λοιπόν επιτέλους με τον αγιασμό και την προσευχή στα σχολεία.

Οι αρχηγοί δήθεν προοδευτικών κομμάτων που επισκέπτονται σχολεία για τον αγιασμό είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο υπεύθυνοι, για μια σκοταδιστική πρακτική που υφίστανται μικρά παιδιά, εν έτει 2021.

Σε πείσμα κατά του νεοσυντηρητισμού που σαρώνει την ελληνική κοινωνία, πρέπει να έχουμε το θάρρος να υπερασπιζόμαστε τις αξίες ενός κοσμικού κράτους.
Η εκκλησία και η θρησκεία δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία και σε κρατικές υπηρεσίες.
Η εκκλησία της Ελλάδας είναι ένας θεσμός που “παρασιτεί” εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών αυτής της χώρας και θα πρέπει να αρχίσει χωρίς φόβο και με πολύ πάθος η απαίτηση διαχωρισμού.

Και μιας και η ακραία συντηρητική κυβέρνηση, που πριν λίγες μέρες έδωσε με ΦΕΚ, έκτακτη κρατική επιχορήγηση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Εκκλησία και σε θρησκευτικές οργανώσεις, είναι υπέρ της “ελεύθερης αγοράς”, να κάνουμε μία πρόταση:

Ας βγει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της “ελεύθερης αγοράς” και η Ελληνική Εκκλησία.
Ας γίνει νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που θα λειτουργεί αποκλειστικά με τη συνδρομή των πολυάριθμων πιστών της και θα φορολογείται δίκαια.

Ιερέας/Εκκλησία/Αγιασμός/Άγιο Φως, με μηνιαία, εθελοντική συνδρομή στα 26,70 ευρώ.

Απλά, μια πρόταση.