ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Αυτοπροστασία ή Μητσοτάκης

 

Το πραγματικό δίλημμα ήταν ενάμιση χρόνο πριν. Τότε που ένας ολόκληρος λαός δεν έβαλε μάσκα απέναντι στη λάσπη, τη σπίλωση, τον οχετό και πήγε και παραδόθηκε στον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο.

Την ώρα που τον έβλεπα χθες, να κεκεδίζει πάλι αυτά που του έγραψε κάποιος λογογράφος του φωσκολικού ελληνικού κινηματογράφου, σκεφτόμουν πόσα ψέματα μπορεί να χωρέσει σε μία πρόταση.

Νούμερα γιατρών που ποτέ δεν προσέλαβε και ποτέ δε θα προσλάβει, νούμερα μέσων μαζικής μεταφοράς που ποτέ δεν αγόρασε και ποτέ δε θα αγοράσει, αριθμούς ΜΕΘ που ποτέ δεν έφτιαξε και ποτέ δε θα φτιάξει. Γιατί, να το πω ευγενικά, στα παλιά του τα παπούτσια όλα αυτά.

Πήραν 20 εκατομμύρια τα ΜΜΕ για να τον λένε από Μωυσή μέχρι Κέννεντυ; Πήραν.

Δόθηκαν οι μάσκες -για τα σχολεία- σε κολλητό του που έφτιαχνε αλουμίνια; Δόθηκαν.

Δόθηκαν οι προηγούμενες μάσκες -για τους μεγάλους- σε άλλον κολλητό; Δόθηκαν.

Πήραν οι χορηγοί του τα φιλέτα όπου έπρεπε, από την Κασσιόπη μέχρι τη Θράκη; Πήραν.

Πήραν οι φίλοι του – εγκληματίες του λευκού κολάρου πίσω τα λεφτά τους τα δεσμευμένα στην Ελβετία; Τα πήραν.

Τρώνε με δέκα μασέλες τα τρωκτικά που έμειναν τεσσεράμισι χρόνια εκτός μάσας και λύσσαξαν; Τρώνε (ως και τους καφέδες του Μαξίμου χρεώνουν εξτρά στον ελληνικό λαό).

Κρύβει το σύστημα όλες τις τρύπες ενός ανίκανου πολιτικού, από την Εύβοια και την Καρδίτσα μέχρι την υφαλοκρηπίδα; Τις κρύβει.

Γίνονται οι δουλίτσες που πρέπει να γίνουν; Γίνονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γι’ αυτές τις δουλίτσες ήθελε να εκλεγεί, γι’ αυτές τον επέβαλαν οι ολιγάρχες με πρωτοφανή μανία, όσο γίνονται αυτές όλα θα είναι καλά.

Τώρα, για το «αν θα ψοφήσω εγώ» που έλεγε και η Έλλη Λαμπέτη στο Ίρμα Γλυκιά, σκασίλα του μεγάλη.

Αυτοπροστασία ή Καραντίνα, ανθρωπάκια, γιατί σας αρέσει να τα ακούτε. Σας μαλώνω λοιπόν. Και με έμαθαν να μιλάω και κοφτά. Και αυστηρά. Κι όταν γουρλώνει το μάτι και αποκαλύπτει την καρικατούρα, το τραβάω αμέσως πίσω, το βάζω στη θέση του.

Τα ζώα θέλουν καπίστρι. Σας το φοράω λοιπόν. Αυτοπροστασία ή καραντίνα. Για ό,τι συμβεί θα φταίτε εσείς.

…Σκέφτομαι ότι το πραγματικό δίλημμα ήταν ενάμιση χρόνο πριν. Αυτόπροστασία ή Μητσοτάκης. Τότε που ένας ολόκληρος λαός δεν έβαλε μάσκα απέναντι στη λάσπη, τη σπίλωση, τον οχετό και πήγε και παραδόθηκε αμαχητί στον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο.