ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Αχ αυτές οι άπληστες δημοσκοπήσεις…

 

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

 

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο η απληστία των εταιρειών δημοσκοπήσεων ως προς τη διαφορά των ποσοστών μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεξέλεγκτη και εκτός ορίων.

Γύρω στις 3 έως 4 μονάδες υπέρ της ΝΔ είχε διαμορφωθεί η διαφορά μετά το έγκλημα των Τεμπών και την άθλια προκλητική επικοινωνιακά διαχείριση του από την κυβέρνηση. Οργή και θλίψη διαπερνούσαν την κοινωνία. Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε άρον- άρον τις εκλογές που είχε προγραμματίσει για τις αρχές Απριλίου.

Πέρασαν σαράντα μέρες από την τραγωδία έγινε το μνημόσυνο και η κοινωνία αφού χώνεψε τον οβελία του Πάσχα, ξαφνικά τα κατάπιε όλα. Ξεφούσκωσε η οργή της, ξέχασε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που είχε αφήσει από το 2019 τα τρένα να πηγαινοέρχονται στα τυφλά, προκηρύχθηκαν οι εκλογές, τους συγχώρεσε και απεφάνθη Μητσοτάκης και ξερό ψωμί.

Και από τότε η μία εταιρεία δημοσκοπήσεων συναγωνίζεται την άλλη για το ποια θα παρουσιάσει μεγαλύτερο ποσοστό διαφοράς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 3% διαφορά ξεκίνησαν πριν είκοσι μέρες, στο 8,2% με τις διάφορες αναγωγές των αναγωγών το έφτασαν σήμερα. Και αυτό το 8,2% το παρουσίασαν την τελευταία μέρα που επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις, ώστε να το εμπεδώσουμε και να νιώσουμε δέος για την κυριαρχία της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Και εγώ που είμαι άσχετος από δημοσκοπήσεις και τις πιστεύω ως ευαγγέλιο, αναρωτιέμαι αν όλες αυτές έλαβαν υπόψη τους τους φίλους μου τον Θανάση την Ελένη και τον Νίκο πρώην πασοκτσήδες που ψήφισαν ΝΔ το 2019 και τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Αν έλαβαν υπόψη τους την Ερμιόνη που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ΝΔ το 2019, απογοητεύτηκε πλήρως  και ετοιμάζεται τώρα να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτοί δεν παίζονται με τίποτα.

Άραγε έλαβαν υπόψη τους τους τον Μήτσο τον παραδοσιακό δεξιό ψηφοφόρο, που ψήφισε Μητσοτακη το 2019 και τώρα δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι ετοιμάζεται να ψηφίσει οτιδήποτε άλλο πλην του Μητσοτάκη; Γιατί αυτή η οικογένεια είναι καταστροφή για την Ελλάδα.

Φαντάζομαι ότι όλους αυτούς τους έχουν λάβει υπόψη τους οι κύριοι δημοσκόποι και τους έχουν συμπεριλάβει στο δείγμα των δημοσκοπήσεων τους. Αφού οι δημοσκοπήσεις τους γίνονται με αμερόληπτο επιστημονικό τρόπο. Φαντάζομαι επίσης ότι όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις θα έλαβαν υπόψη τους όλη την πιτσιρικαρία των τετρακοσίων τριανταπέντε χιλιάδων νέων ψηφοφόρων που δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο και ακούνε Μητσοτάκης και βγάζουν μαύρες καντήλες.

Κι όπως μου λέει ο Μιχάλης που έχει το μικρό επαρχιακό σάιτ, που σήμερα παίζει γερά ΝΔ γιατί μιλά η λίστα Πέτσα, του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση με την πείρα των είκοσι χρόνων που λειτουργεί το σάιτ του, ότι όταν υπάρχει είδηση για τον Μητσοτάκη τα αρνητικά σχόλια  που γράφονται  από κάτω. Δεν είχε ξανασυμβεί με οποιονδήποτε άλλον πρωθυπουργό. Φαντάζομαι ότι και αυτό το έχουν ενσωματώσει οι φίλοι μας οι δημοσκόποι στις δημοσκοπήσεις τους.

Το βράδυ των εκλογών εκτός από τα αποτελέσματα και τις διάφορες των κομμάτων, θα έχει πλάκα οι αγαπητοί μας δημοσκόποι να μας εξηγήσουν επιστημονικά από που προέκυπταν δημοσκοπικά αυτές οι θηριώδεις διάφορες του 8,2% υπέρ της ΝΔ.

Το βράδυ των εκλογών το πρώτο ζητούμενο φυσικά είναι να υπάρχει προοπτική για μια δημοκρατική κυβέρνηση. Και αν υπάρχει αυτή η προοπτική, θα έχουμε την ιδιαίτερη απόλαυση να βλέπουμε τα ξινισμένα μούτρα των δημοσκόπων να δικαιολογούν επιστημονικοφανώς τα αδικαιολόγητα.

Όπως τεράστια απόλαυση για εμάς θα είναι τα ξινισμένα  μούτρα όλων αυτών των μεγαλοδημοσιογράφων της διαπλοκής, που τέσσερα χρόνια τώρα με το αζημίωτο, ξέπλεναν, λεύκαιναν, απολύμαιναν και έκαναν αόρατους τους άπειρους λεκέδες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο χέρι μας είναι το βράδυ των εκλογών να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε λωτοφάγοι και να νιώσουμε την υπέρτατη αυτή ηδονή των ξινισμένων μούτρων τους.