ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Γιάννης Μπουρνούς: Ποιοί και γιατί είναι πάνω από τους νόμους στη Λέσβο;

Σχόλιο του Βουλευτή Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, με αφορμή τα όσα συνέβησαν σε εγκαίνια καφέ μπαρ στην Καλλονή

Την ώρα που οι πολίτες έχουν περιορισμένες δραστηριότητες λόγω των αυστηρών κυβερνητικών μέτρων και η εστίαση άνοιξε χωρίς μουσική και με ώρα λήξης τις 11.00 μμ, ο κυβερνητικός Βουλευτής και οι φίλοι του φαίνεται ότι θεωρούν εαυτούς (και εν τέλει είναι, για κάποιους) υπεράνω του νόμου.

Τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο συζητιέται η σκανδαλώδης παραβίαση όλων των περιοριστικών μέτρων από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλλονή, που έκανε πάρτυ εγκαινίων με θαμώνες χωρίς μάσκες, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε κλειστό χώρο και με τέρμα τη μουσική, παρόντος του κ. Αθανασίου. Κι όλα αυτά σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.

Το θέμα έφτασε και σε αθηναϊκά ΜΜΕ, με τον Βουλευτή της ΝΔ να αρκείται στη διευκρίνιση ότι ο ίδιος αποχώρησε πριν τις 11.00 μμ που είναι το νόμιμο όριο λειτουργίας. Για τα υπόλοιπα που εκτυλίσσονταν μπροστά του, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, φαίνεται.

Προφανώς οι υπόλοιποι επαγγελματίες της εστίασης και οι θαμώνες των καταστημάτων τους είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και κορόιδα που εφαρμόζουν το νόμο (ακόμη κι όταν αυτός είναι παρανοϊκός, όπως το μέτρο της απαγόρευσης μουσικής), σε αντίθεση με τους “νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας” και τους φίλους τους, που μπορούν να αλωνίζουν ανενόχλητοι.

Τι έχει να πει για όλα αυτά ο κ.Μητσοτάκης, που συνεχώς υπερτονίζει τα περί ατομικής ευθύνης;
Αυτό είναι το…καλό παράδειγμα που δίνει στους πολίτες της Λέσβου ο Βουλευτής του και Αντιπρόεδρος της Βουλής;