ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Γιάννης Μπουρνούς: Τη μέρα “νοικοκύρης”, το βράδυ αμαρτωλός ο κ. Αθανασίου

 

Χθες, ο κ. Αθανασίου απασχόλησε δύο φορές της δημοσιότητα.

Το πρωί, προεδρεύοντας μάλιστα στη Βουλή, έκανε μια δήλωση, το περιεχόμενο της οποίας θέτει τον ίδιο εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου και σίγουρα απέναντι στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού συσχέτισε τους βιαστές παιδιών με την ανδρική ομοφυλοφιλία. Ο κ. Αθανασίου μας γύρισε με τη δήλωσή του αυτή πολλά χρόνια πίσω, στιγματίζοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα και υπενθυμίζοντας τον βαθιά συντηρητικό – στα όρια του σκοταδισμού – χαρακτήρα της ιδεολογίας και της πολιτικής της ΝΔ.

Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τη δήλωση του Βουλευτή του; Και τι έχει να πει για τη δήλωση του κ. Αθανασίου ο πρόσφατα ορισθείς Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Γιατρομανωλάκης, ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος υπουργός;

Σαν να μην έφτανε αυτή η πρώτη δήλωση του κ. Αθανασίου, που αναστάτωσε τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, ο κυβερνητικός Βουλευτής «ξαναχτύπησε» χθες βράδυ με δεύτερη δήλωση, αυτή τη φορά για το προσφυγικό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και βασικά να διασώσει την πολιτική του υπόσταση.

Ο κ. Αθανασίου επιχείρησε για μια ακόμη φορά να κάνει το άσπρο μαύρο. Να πείσει την τοπική μας κοινωνία, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει «στόχο την πλήρη αποσυμφόρηση των νησιών μας». Και αμέσως μετά σέρβιρε ως μονόδρομο την ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησής του να φτιάξει νέο ΚΥΤ-φυλακή στη θέση Βάστρια. Στο τέλος δε της ανακοίνωσης, ως μόνιμο κερασάκι στην τούρτα, ο Βουλευτής της ΝΔ ανακυκλώνει τα γνωστά ψέματα ακροδεξιάς κοπής της ΝΔ: Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΥΤ Μόριας, που εγκαινίασε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ίσως ακόμη και για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Να ενημερώσω τον κ. Αθανασίου, ότι στο ίντερνετ υπάρχουν οι…περιβόητες μηχανές αναζήτησης. Αν πληκτρολογήσει κανείς το όνομα του, θα θυμηθεί εύκολα ότι στις 16 Οκτωβρίου 2019, ο ίδιος δήλωνε ότι «δεν πρόκειται να δημιουργηθεί άλλο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Λέσβο». Κι αυτή είναι μια μόνο από τις δεκάδες υποκριτικές και ψευδείς δηλώσεις του της τελευταίας πενταετίας για το προσφυγικό, είτε ως Βουλευτής της αντιπολίτευσης, είτε, αργότερα, ως απολογητής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όλοι γνωρίζουν πια ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει συνειδητά να μην κάνει μαζική αποσυμφόρηση της Λέσβου, για να μπορεί ο κ. Μηταράκης να παρουσιάζει «πελατεία» στην Κομισιόν, ώστε να αιτιολογηθεί η κατασκευή της νέας υπερδομής. Όσα ψέματα κι αν λένε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, η νέα σύμβαση σίτισης αιτούντων άσυλο για την επόμενη τετραετία προβλέπει 6000 άτομα στη Λέσβο και το Μνημόνιο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση προβλέπει δομή μίνιμουμ χωρητικότητας 5000 ανθρώπων.

Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Αθανασίου να μιλά διαρκώς σαν να απευθύνεται σε ανίδεους πολίτες. Ο Λεσβιακός λαός έχει πλήρη άποψη για τα εγκλήματα της κυβέρνησής του. Εξάλλου, η διαδήλωση της περασμένης Κυριακής απάντησε από μόνη της στην πολιτική υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, του κ. Μηταράκη, του κ. Αθανασίου και των θλιβερών κυβερνητικών απολογητών της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης.

3/3/21