ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Γιάννης Σπιλάνης: Απάντηση στο λιβελογράφημα της κας Αντωνέλλη

Την απαγόρευση της κριτικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο και της δημόσιας έκφρασης διαφορετικής άποψης προσπαθεί να πετύχει η κα Αντωνέλλη με το γραπτό παραλήρημα της, άριστη μαθήτρια της γνωστής σχολής λαϊκισμού της Λέσβου. Σχολή, που δικαιώνεται συχνά από το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά έχει αφήσει το Βόρειο Αιγαίο, και τη Λέσβο ειδικότερα, στη τελευταία θέση της Ελλάδας και της Ευρώπης. Για τις επιτυχίες αυτές επαίρεται προφανώς η κα Αντωνέλλη.

Bέβαια η κα Αντωνέλλη δεν βρήκε κάτι να πει για την ουσία των σχολίων της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για το πόνημα της και κυρίως για τη προσπάθεια παραπλάνησης του ΠΣ όπως ρητά ανέφερα. Τι να πει άλλωστε αφού «πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη»;Κάπως παρόμοια είχε αντιδράσει πέρσι όταν κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού, και αφού είχε βγάλει ένα δακρύβρεκτο λογύδριο περί έλλειψης πόρων (λες και δεν ήξερε τι συνέβαινε και εξαπατήθηκε από αυτούς που την …… υποχρέωσαν να είναι υποψήφια), της υπέδειξα ότι υπάρχουν αδιάθετα 40 εκ από εθνικούς πόρους.Τότε ρώτησε την αρμόδια υπάλληλο αν είχα δίκιο. Και δυστυχώς ……. είχα. Αυτά ….πληρώνω.

Η κα Αντωνέλλη απαγορεύει και τη γνώση. Φταίω που σπούδασα περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό με έμφαση στο νησιωτικό χώρο επηρεασμένος από τη διπλή νησιωτική μου καταγωγή από Υδρα και Σέριφο; Μάλλον ναι. Φταίω και για το ότι με αυτό το ερευνητικό αντικείμενο ασχολούμαι εδώ και 40 χρόνια; Προφανώς ναι.

Η κα Αντωνέλλη ποινικοποιεί επίσης και την καταγωγή, αλλά και τον τόπο διαμονής. Φταίω λοιπόν γιατί μεγάλωσα στην Αθήνα όπως και πολλοί άλλοι εσωτερικοί μετανάστες.Φανταστείτε αν ήξερε η κα Αντωνέλλη ότι έζησα και έξι χρόνια στη Γαλλία για μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Τότε δεν θα με ξέπλενε ούτε ο Σηκουάνας. Το ότι ζω μόνιμα στη Λέσβο από το 1986, προφανώς για τη κα Αντωνέλλη δεν έχει σημασία. 

Η κα Αντωνέλλη ποινικοποιεί και την όποια, σύντομη στη δική μου περίπτωση, πολιτική διαδρομή. Για να ξέρουν οι πολίτες, το να συμμετέχει το κόμμα σου, η ΔΗΜΑΡ εν προκειμένω, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και να σου ζητούν να αναλάβεις έναν τομέα που γνωρίζεις, αυτόν της νησιωτικής πολιτικής, είναι αμάρτημα. Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι ήταν κυβέρνηση Σαμαρά, τη στιγμή μάλιστα που η γνωστή για την πολιτική ανεξαρτησία της κα Αντωνέλλη εκλέχτηκε με μια παράταξη που έχει χρώμα έντονο φαιό και υποστηρίχθηκε από τον πλέον σαμαρικό όλων, τον κ.Αθανασίου.

Εγώ θεωρώ στα συν της σύντομης αυτής θητείας μου τη νομοθέτηση της ρήτρας νησιωτικότητας, νομοθέτηση που άνοιξε το δρόμο για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο οποίο επίσης συνέβαλα. Η ίδια μάλλον επαίρεται ότι είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού συστήματος που χρεωκόπησε τη χώρα και σήμερα απειλεί να τοεπαναλάβει σκορπίζοντας το δημόσιο χρήμα με πελατειακή λογική.

Θα μου πείτε ότι οι προσωπικές διενέξεις δεν αφορούν τους πολίτες. Εχετε δίκιο και γι’αυτό η δική μας κριτική αφορούσε στο πρόγραμμα και η μοναδική προσωπική αιχμή ήταν αποκλειστικά για τη μεθόδευση και τις δικαιολογίες που ανέφερε η κα Αντωνέλλη κατά τη συνεδρίαση. Βέβαια η κα Αντωνέλλη σε έναν παροξυσμό δημοκρατικότητας αναφέρει ότι η περιφερειακή αρχή ψηφίστηκε για να υλοποιήσει το δικό της πρόγραμμα και όχι το δικό μας. Θα συμφωνήσω και περιμένω να μας δείξει με ποιο πρόγραμμα κατέβηκε η κα Αντωνέλλη, ή έστω ποιο ανακοίνωσε η Περιφερειακή Αρχή όταν ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Αντίθετα οι προτάσεις της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝείναι υπαρκτές και δημόσιες. Και υποσχόμαστε σε όλους τους πολίτες του Β.Αιγαίου ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Ανεξάρτητα με τι αρέσει και τι όχι στη κα Αντωνέλλη.