ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΘΑ ΜΕ ΦΟΒΑΣΑΙ…

 

 

 

Επίθεση και άγριο ξυλοδαρμό χωρίς αιτία και με μόνη αφορμή ότι ήταν θαμώνας της πλατείας Εξαρχείων καταγγέλλει νεαρό θύμα της αστυνομικής βίας από την ομάδα ΔΡΑΣΗ στα επεισόδια λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Με δημόσια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, που συνοδεύουν φωτογραφίες, ο νεαρός που έπεσε θύμα της αστυνομικής βαρβαρότητας περιγράφει όσα έλαβαν χώρα στην πλατεία Εξαρχείων και την γύρω περιοχή.

Ωστόσο δεν είναι ούτε η πρώτη φορά και πιστεύουμε ούτε η τελευταία που επί της επιτελικής κυβέρνησης της ΝΔ συμβαίνει αυτό.

Η πολιτική καταστολής και ο εκφοβισμός των πολιτών με βάση το δόγμα νὀμος και τάξη είναι πλέον καθημερινότητα και μάλλον μέσα στα πλαίσια ένος άλλου δόγματος αυτού της νέας κανονικότητας.

Οι νέοι πραίτορες του κράτους ιδιοκτήτη της δεξιάς διακυβέρνησης, οι εσείς είστε το κράτος του πατήρ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι εδώ εκσυγχρονισμένο στις νέες ανάγκες.

Εκσυγχρονισμένο μέσα από ένα νέο νομικό πλαίσιο που ακυρώνει το πανεπιστημιακό άσυλο και περιορίζει με χουντικό πλαίσιο το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης και της ελεύθερης έκφρασης.

Και όπου δεν πιάνει ο νόμος πιάνει το ξύλο. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλη, Εξάρχεια, είναι τρανά παραδείγματα για το τι περιμένει όσους δεν συμβιβάζονται και εναντιώνονται.

Και οι αστυνομικοί με πλήρη κάλυψη βγάζουν μετά από πέντε χρόνια τα απωθημένα τους πάνω σε κεφάλια αδίκων που έκαναν το λάθος να βρίσκονται στο κατάλληλο μέρος χωρίς να έχουν λογαριάσει τους ξενοδόχους του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η απάντηση κάλυψη ίδια με αυτή που ακούγαμε και παλιότερα. Και εσύ τι γύρευες εκεί; Καλά να πάθεις. Έλα μου ντε τι γύρευα εκεί; Γιατί βγήκα από το σπίτι να διασκεδάσω. Τι είμαι αναρχικός ή κομμουνιστής για να θέλω να βγω να ξεσκάσω πριν έρθει ξανά η Τσαγκαροδευτέρα;

Είναι νομικά κολάσιμο πλέον να είσαι νέος και να βρίσκεσαι στα Εξάρχεια ή στην Κυψέλη. Είναι νομικά κολάσιμο και επικίνδυνο να είσαι νέος και να μην συμφωνείς μαζί μας.

Και για αυτό όποτε κρίνουμε ότι γίνεσαι επικίνδυνος θα σε συνετίζουμε. Όχι δεν μας ενδιαφέρει αν επεισόδια γίνονται μακριά από εκεί που σε βρήκαμε. Όχι φτάνει που είσαι στην ίδια περιοχή. Είσαι συνένοχος και επειδή σας ξέρουμε και εσάς και τα στέκια σας, ένας θα ρίχνει μολότοφ και δεκάδες άσχετοι θα τρώνε ξύλο.

Γιατί απλά παιδί μου αν ήσουν καλό παιδί θα ήσουν σπίτι σου και όχι εδώ. Αφού είσαι εδώ είσαι συνένοχος και υποστηρικτής.

Ποια ατομικά δικαιώματα. Εγώ ξέρω όχι εσύ. Και ξέρω ότι όπως δείχνουν και τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν μας γουστάρεις. Γιατί έχουμε διείσδυση σε μεσήλικες και ώριμους αλλά σε εσένα νεαρέ δεν έχουμε.

Οπότε όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Γιατί αν δεν με γουστάρεις θα με φοβάσαι..