ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Γι’ αυτά και γι’ άλλα τόσα

Και καμία άλλη αποκάλυψη να μην γίνει, αυτά που ήδη ξέρουμε φτάνουν για να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Αρκεί η δεδομένη, ομολογημένη και αδιαμφισβήτητη παρακολούθηση του τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού.

Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς τι βαρύτερο θεσμικά και πολιτικά μπορεί να αποκαλυφθεί για να πέσει μια κυβέρνηση. Φυσικά, όσο θα έρχονται στοιχεία και ονοματεπώνυμα στο φως τόσο θα επιβαρύνεται η θέση του Κ. Μητσοτάκη, καθώς οι θιγόμενοι σε προσωπικό επίπεδο θα είναι περισσότεροι και προφανώς δεν θα πρόκειται περί τυχαίων και πολιτικά ασήμαντων προσώπων.

Αν μάλιστα αποκαλυφθεί ότι το Μαξίμου είχε τις παρακολουθήσεις ως μόνιμη πρακτική, τότε θα έχουμε επιβαρυντικά την περίπτωση ενός καθεστώτος γενικευμένων παρακολουθήσεων πολιτών, η απόσταση δηλαδή από το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, όπως γίνεται αντιληπτή τουλάχιστον στην Ε.Ε., θα είναι χαώδης. Τις επόμενες λίγες μέρες πιθανόν να μάθουμε πολλά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, η κυβέρνηση του Χατζηδάκη, της Κεραμέως, του Σκρέκα, του  Άδωνι, του Πλεύρη, του Μηταράκη, πρέπει να πέσει, έπρεπε να έχει ήδη φύγει για όλα τα άλλα δεινά που επισώρευσε στη μεγάλη κοινωνική πλειονότητα.

Την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, την ιδιωτικοποίηση των συντάξεων, την εξαπάτηση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά, την υπονόμευση του ΕΣΥ πάνω στην πανδημία, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πάνω στην ενεργειακή κρίση, το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ με τιμές ρεκόρ στο νικέλιο, τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα δημόσια ΑΕΙ υπέρ των ιδιωτικών, τα pushbacks στο Αιγαίο.

Για όλους αυτούς κι άλλους τόσους λόγους η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να έρθει στη θέση της μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα προστατεύσει, αντί να λεηλατεί, την κοινωνία και θα σέβεται τους πολίτες και τη δημοκρατία.