ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Περιβάλλον

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Οι κούφιες υποσχέσεις και το ατέλειωτο μπλά-μπλα αυτών που μας κυβερνούν!

Δεν υπάρχει πλανήτης Β, δεν υπάρχει πλανήτης μπλα-μπλα, μπλα-μπλα-μπλα, μπλα-μπλα-μπλα, πράσινη οικονομία μπλα-μπλα, ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα το 2050 μπλα-μπλα, μηδενικός άνθρακας μπλα-μπλα. Μπλα-μπλά, μόνον αυτά ακούμε από τους δήθεν ηγέτες μας. Λόγια. Λόγια που ακούγονται όμορφα αλλά που δεν οδήγησαν σε καμιά ενέργεια, οι ελπίδες μας και τα όνειρά μας πνίγηκαν μέσα στα λόγια τους και στις κούφιες υποσχέσεις τους. Δεν μπορούμε πια να αφήνουμε τους ανθρώπους της εξουσίας να αποφασίζουν τι είναι και τι δεν είναι πολιτικά εφικτό, δεν μπορούμε πια να αφήνουμε τους ανθρώπους της εξουσίας να αποφασίζουν τι είναι η ελπίδα. Η ελπίδα δεν είναι τα μπλα-μπλα, η ελπίδα, δηλαδή η αλήθεια, η ελπίδα είναι η πράξη, η ελπίδα έρχεται πάντα από το λαό”.

Αυτό το κατηγορητήριο που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για παρερμηνείες, απηύθυνε στους “δήθεν ηγέτες μας” η Γκρέτα Τούνμπεργκ την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, μιλώντας στους 400 νέους και νέες από όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκαν από τον ΟΗΕ στο Μιλάνο, ένα μήνα πριν από τη διάσκεψη κορυφής για το κλίμα στη Γλασκόβη. Και συνέχισε: “Προσκαλούν καλά επιλεγμένους νέους σε συγκεντρώσεις σαν και τούτη εδώ και καμώνονται πως μας ακούνε, αλλά δεν συμβαίνει αυτό, δεν μας ακούνε, και δεν μας άκουσαν ποτέ. Αρκεί να κοιτάξτε τα νούμερα, να κοιτάξτε τις στατιστικές, οι εκπομπές εξακολουθούν να αυξάνονται, η επιστήμη δεν λέει ψέματα” (…) “Φυσικά, χρειαζόμαστε τον εποικοδομητικό διάλογο αλλά αυτοί ξόδεψαν τριάντα χρόνια με μπλα-μπλα και να πού μας οδήγησαν τώρα.

Kαι κατάληξε: “Όμως, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Μπορούμε ακόμα να αναστρέψουμε την κατάσταση, είναι εντελώς εφικτό. Χρειάζονται άμεσες και δραστικές ετήσιες μειώσεις των εκπομπών (αερίων του θερμοκηπίου). Η σκόπιμη αδράνεια των ηγετών μας συνιστά προδοσία όλων των γενεών, τωρινών και μελλοντικών”.

Όπως θα έπρεπε να αναμένεται, το νέο κατηγορητήριο της Γκρέτα στους ισχυρούς της γης προκάλεσε την ακαριαία εξαπόλυση μιας νέας συκοφαντικής εκστρατείας εναντίον της από μέρους όλων των “θιγμένων” συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών. Μέχρι και προσωπικότητες των διεθνών γραμμάτων και τεχνών ξέχασαν τους καλούς τους τρόπους φτάνοντας να ευχηθούν δημόσια “να βρεθεί ένας άνθρωπος να φυτέψει μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια αυτού του γύναιου”! Καμία έκπληξη καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ποιους εξυπηρετεί και από πού εκπορεύεται αυτή η εκστρατεία, που κατακλύζει τα ΜΜΕ και δυστυχώς, βρίσκει απήχηση και σε κάποιους που θέλουν να λέγονται αριστεροί και μάλιστα …ριζοσπάστες. Το “όνομα και διεύθυνση” αυτών των ανθρώπων και των συμφερόντων τους που οργανώνουν και χρηματοδοτούν την δυσφημιστική καμπάνια ενάντια στην Γκρέτα και το νεολαιίστικο κίνημα της, το δημοσιοποιούσαμε ήδη τον Μάη του 2019 στο κείμενο/έρευνα με τίτλο “Οι χρηματοδότες του Τραμπ πίσω από την ευρωπαϊκή ακροδεξιά που στοχοποιεί τη νεολαιίστικη εξέγερση ενάντια στη κλιματική καταστροφή!”

https://www.contra-xreos.gr/arthra/1384-oi-xrimatodotes-tou-tramp-piso-apo-tin-evropaiki-akrodeksia