ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

Γ. Ψυχογιός: Πάρτε μέτρα για την προστασία των προσφύγων στα νησιά από τη «Μήδεια» – Θα είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για άλλη μια φορά – ηχητικό

Συνέντευξη του Τομεάρχη Μετανάστευσης και Άσυλου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Στην εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση λόγω της κακοκαιρίας στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο και άλλα νησιά του Β. Αιγαίου, αναφέρθηκε μιλώντας χτες στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Θ. Λαζαρίδη, ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία των διαμενόντων.

Ο κος Ψυχογιός κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να υπάρξουν άμεσα μέτρα για τις δομές όπου πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες και δοκιμάζονται για μία ακόμη φορά από τις καιρικές συνθήκες.

«Προειδοποιούμε για τα νησιά αυτό το τριήμερο που έρχεται παγετός και έχει ήδη ξεκινήσει το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια», να πάρουν μέτρα τόσο Μαυροβούνι της Λέσβου στο νέο Καρά Τεπέ, όσο και στη Σάμο και στη Χίο, για να προστατεύσουν τους ανθρώπους. Τους προειδοποιούμε και θα τους φέρουμε προ των ευθυνών τους γιατί τους το έχουμε πει δεκάδες φορές και δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε με μας ήταν τέλεια, υπήρχαν πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά είχαμε την έννοια και κάθε μέρα διορθώναμε πράγματα για να μπορέσει να σωθεί ότι περισώζεται. Τους εγκαλούμε λοιπόν και τους προκαλούμε μετά τις λάσπες, μετά τους αέρηδες, μετά το μόλυβδο που εμφανίστηκε και τα είδαμε, μην τολμήσουν και δεν πάρουν μέτρα και αφήσουν τους ανθρώπους αυτούς εκτεθειμένους σε αυτή την κατάσταση που έρχεται γιατί θα είναι υπόλογοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.