ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Δήλωση Γιάννη Μπουρνού για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Δήλωση του Βουλευτή Ν.Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής:

“Σήμερα είναι μια σημαδιακή μέρα για τη δημοκρατία.
Γιατί σήμερα ενταφιάζεται η ναζιστική, δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής  και τα ηγετικά στελέχη της οδηγούνται στη φυλακή, καταδικασμένα για τη διεύθυνση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Το αίμα του Παύλου Φύσσα και δεκάδων άλλων, Ελλήνων και μεταναστών, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής βίας των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ζητούσε δικαίωση – και αυτή επήλθε με την ανάγνωση της απόφασης σε αυτή την ιστορική δίκη. 
Πρόκειται για μια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και του δημοκρατικού κόσμου, αλλά πάνω απ’όλα είναι μια νίκη που την οφείλουμε στην μαυροφορεμένη μάνα του Παύλου, τη Μάγδα Φύσσα, που τα τελευταία επτά χρόνια σήκωσε στους ώμους της αυτόν τον αγώνα και έγινε μάνα κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη φασιστική απειλή.
Σήμερα, λοιπόν, όλοι όσοι αγωνιζόμαστε και ονειρευόμαστε ένα κόσμο με πραγματική δημοκρατία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη – ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό και φασισμό – πήραμε μια μεγάλη ανάσα δημοκρατίας.
Πήραμε δύναμη, για να συνεχίσουμε τον αγώνα για το ξερίζωμα των αντιλήψεων και των ιδεών του φασισμού και του ναζισμού από την κοινωνία μας και αυτό αφορά και την τοπική μας κοινωνία στη Λέσβο. Ας μην ξεχνάμε, ότι και στη Λέσβο γνωστά ακροδεξιά στοιχεία, που στήριξαν και στηρίχθηκαν από το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη για βίαιες επιθέσεις μίσους κατά προσφύγων και μεταναστών.
Η δικαιοσύνη, λοιπόν, και στη Λέσβο, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει στην πράξη, ότι η δημοκρατία ξέρει πώς να απαντά στους θρασύδειλους οπαδούς της πιο αποκρουστικής και μισάνθρωπης ιδεολογίας – στους εχθρούς της ανθρώπινης ζωής.
Συνεχίζουμε τον αγώνα, πιο αισιόδοξοι και πιο δυνατοί. Για να στείλουμε ξανά το φασισμό και το ναζισμό στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.