ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Δίκη Χρυσής Αυγής / Το έγγραφο που καταρρίπτει τα ψέματα της αστυνομίας για τον Λαγό

Σάλο προκάλεσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Αυγής» για τα έγγραφα που απέστειλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις αεροπορικές υπηρεσίες, με τα οποία ζητούσε να εμποδιστεί η έξοδος από τη χώρα -μεταξύ άλλων- του Γιάννη Λαγού, μία μέρα αφότου αυτός είχε φύγει για τις Βρυξέλλες.

Η αστυνομία με ανακοίνωσή της επιχείρησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, ωστόσο υποπίπτει σε ψεύδη.

Στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως «το έγγραφο που απεστάλη δεν αφορά στον καταδικασθέντα Ιωάννη Λαγό, για τον οποίο υπάρχει ειδική διαδικασία επειδή είναι ευρωβουλευτής».

Ωστόσο όπως δείχνουν τα παρακάτω έγγραφα το όνομα του καταδικασμένου για εγκληαμτική οργάνωση, Ιωάννη Λαγού, συμπεριλαμβάνεται κανονικά στο έγγραφο.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε επίσης ότι «με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και εντολή του εισαγγελέα Εφετών, από τον Ιούλιο 2019 ο Ιωάννης Λαγός υποχρεούται να εμφανίζεται, κάθε φορά που θέλει να ταξιδέψει, στον Αξιωματικό Υπηρεσίας αναχωρήσεων του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και να υπογράφει, σχετικό έγγραφο περί άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, δηλώνοντας και τον τόπο διαμονής του στο εξωτερικό. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται ανελλιπώς, ακολουθήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα που ο Ιωάννης Λαγός ταξίδεψε προς Βρυξέλλες».

Ωστόσο στο τρισέλιδο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αν εμφανιστεί κάποιος ή κάποια από τους καταδικασθέντες στο αεροδρόμιο, οι αρμόδιοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως στα τηλέφωνα που αναγράφονται. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιωάννη Λαγό, ο οποίος όμως την ημέρα που απεστάλη το έγγραφο βρισκόταν ήδη στο εξωτερικό.

Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της υποστήριζε καταληκτικά ότι «καμιά ανακολουθία ή καθυστέρηση δεν υπήρξε με το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αεροπορικές υπηρεσίες» και ισχυριζόταν ότι «το έγγραφο απεστάλη έγκαιρα και σφράγισε κάθε απόπειρα αεροπορικής εξόδου από τη χώρα των καταδικασθέντων της Χ.Α.».