ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (13-5-2023)

Φίλες και φίλοι

Κ. Είμαι ο Κώστας Σκούρας και σας δηλώνω ότι την Κυριακή θα πάω ακόμα και με τα πόδια από τη Μύρινα στο Ρουσσοπούλι για να ψηφίσω. Θα το κάνω για μένα, για τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Γι όλους τους φίλους, τους συμπατριώτες μου και τους παλιούς μαθητές μου που τώρα είναι πια μεγάλοι με οικογένειες.

Α. Εγώ ψηφίζω στη Μύρινα. Θα πάω πρωί μη μου συμβεί κάτι και δεν μπορέσω αργότερα. Θα πάω με τον εγγονό μου και θα προσπαθήσω να του εξηγήσω πόση δύναμη έχουν οι πολίτες όταν συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή.

Κώστα πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που ήσουνα στο σχολείο και ακόμα απευθύνεσαι στους μαθητές σου. Τι μάθημα θέλεις να κάνεις;

Κ. Όχι μάθημα Α.

Να τους παρακαλέσω να πάνε και αυτοί να ψηφίσουν θέλω. Αν δεν πάνε θα στεναχωρηθώ πολύ. Θα φανεί ότι όλοι οι δάσκαλοι που είχαν – με μένα ανάμεσά τους- δεν καταφέραμε να τους μάθουμε τα στοιχειώδη . Ότι ο αγώνας για καλύτερη ζωή για χαρά και ευτυχία δεν είναι ατομικός μόνο. Είτε το θέλουν είτε όχι, είναι μέλη της κοινωνίας και τις αποφάσεις για αυτήν τις παίρνει η εκάστοτε κυβέρνηση. Η ζωή τους εξαρτάται από αυτούς που εκλέγουν . Ας τους διαλέξουν και μετά να τους ελέγχουν για τις πράξεις τους.

Ήρεμα λοιπόν, πολιτισμένα, συνειδητά. Κάντε την άλλη Κυριακή γιορτή. Καμαρωτοί που ζείτε σε χώρα όπου οι πολίτες έχουν ακόμα λόγο.

Κ. Σκούρας Να είστε καλά. Σας περιμένουμε το άλλο Σάββατο

Α. ¨Όταν συναντηθούμε ξανά στο καφενείο το άλλο Σάββατο, να έχετε ξεκαθαρίσει ποιον επιλέγετε να ψηφίσετε. Και να ξέρετε το γιατί. Ούτε η γιαγιά και ο παππούς, ούτε ο πατέρας η ο φίλος θα σας το πουν. Ούτε τις προσωπικές υποσχέσεις που σας έδωσαν να πιστέψετε. Η απόφαση να είναι δική σας και να καθορίζεται από τι θέλετε για μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας. Για να είστε μετά περήφανοι ότι αυτό το μέλλον δημιουργήθηκε σε κάποιο βαθμό και από σας.

 

Αργύρης Τραμοντάνης

Καλή αντάμωση το άλλο Σάββατο

Γεια σας

Ακούστε όλη την εκπομπή παρακάτω