ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ: Η δημοτική αρχή του Δήμου Αλίμου ΑΠΟΛΥΕΙ 16 εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών.

Είναι γνωστό ότι μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ που ανανεώνονται κάθε χρόνο, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες κρατώντας ζωντανούς τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. 

 Και αυτό  αποτελεί  επιλογή των κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια, αφού μόνιμο προσωπικό δεν προσλαμβάνεται.   

 

Η δημοτική αρχή  του Δήμου Αλίμου αρνείται να υπογράψει την ανανέωση συμβάσεων μέσω ΕΣΠΑ 16 εργαζομένων-από τους 43- στους Παιδικούς Σταθμούς.

Ουσιαστικά τους απολύει.  

 

Προχώρησε με fast track διαδικασίες, στη μη ανανέωση συμβάσεων. Με εντολή της δημοτικής αρχής συνεδρίασε  το  Διοικητικό Συμβούλιο του Ν. Προσώπου των παιδικών σταθμών του Δήμου δια περιφοράς, την Παρασκευή 07/08/2020 και  αποφάσισε  την μη ανανέωση 16 συμβάσεων, λόγω … ’μη προσήκουσας παροχής υπηρεσιών και αναδιάρθρωσης του προσωπικού’, όπως  αναφέρεται στην απόφαση.

 

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολύσεων και για να νομιμοποιήσει την απόφαση του Δ.Σ των παιδικών σταθμών, η δημοτική αρχή  συγκαλεί δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 12 Αυγούστου. 

 

Καταγγέλλουμε την πολιτική αυτή της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Κονδύλη και ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση. Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο να μην  εγκρίνει τις απολύσεις και να ανακληθεί η απόφαση του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών. 

 

Οι Παιδικοί Σταθμοί δεν είναι  παιδοφυλακτήρια, αλλά χώροι, κοινωνικής αγωγής και φροντίδας. Πρέπει να τηρούνται οι όροι και προϋποθέσεις, οι αναλογίες παιδιών, παιδαγωγών και όλα όσα προβλέπονται από τον κανονισμό του υπουργείου. Με τις απολύσεις θα υπολειτουργούν και σε καμιά περίπτωση δεν θα καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών.

 

Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος.  

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι –διαφόρων ειδικοτήτων όπως Παιδαγωγοί, Καθαριότητα, Μάγειροι, εργάζονται  μέχρι και 10 χρόνια στους Παιδικούς Σταθμούς του Αλίμου, έχουν αποκτήσει εμπειρία χρόνων. Είναι απαράδεκτο η δημοτική αρχή να τους αντιμετωπίζει, για τις δικές της σκοπιμότητες,  ως ανακυκλώσιμους, στην λογική  Φύγε εσύ για να έρθει κάποιος άλλος.  

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ και σε κανένα Δήμο!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Αύγουστος 2020