ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Εγεννήθηκαν χωρίς στρωματάκι καλέ μας Χριστούλη…

 

Oι φάτνες των ανθρώπων και το αστέρι της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης

Είναι οι παγωμένες υγρές σκηνές του Καρά Τεπέ φάτνες και τα σαστισμένα προσφυγόπουλα Χριστούληδες;
Όχι δεν είναι.
Γι΄ αυτό και το υπέρλαμπρο αστέρι δεν θα σταθεί πάνω από τον Καρά Τεπέ.
Οι μάγοι δεν θα έρθουν. Τα ζώα δεν θα ζεστάνουν με τα χνότα τους τα νεογέννητα βρέφη.
Οι σκηνές θα μπάζουν νερά, ο παγωμένος αέρας θα λυσσομανά, το φαΐ θα είναι πάντα κρύο και κακής ποιότητας και οι άνθρωποι μεγάλοι και μικροί θα σφίγγονται ο ένας πάνω στον άλλο για να ζεσταθούν.

Ο Ευρωπαίος Ηρώδης μπορεί να περηφανεύεται ότι υπέγραψε συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου, χάρτες θεμελιωδών δικαιωμάτων, για να νιώθει σήμερα ακόμη πιο πολιτισμένος.

Μπορεί όμως κάποιος να ισχυριστεί ότι υπάρχει ειρήνη στην Ευρώπη όταν υπάρχει ο Καρά Τεπές, ένα πεδίο καθημερινής μάχης επιβίωσης; Σε ποιες αξίες θεμελιώνεται σήμερα το μέλλον της γηραιάς ηπείρου;

Υπάρχει ένας εφιάλτης, που εμφανίζεται μόνο όταν βρέχει και τις ημέρες των γιορτών όταν μας «πιάνουν οι ευαισθησίες μας». Παλιά τον έλεγαν Μόρια, σήμερα λέγεται Καρά Τεπές.
Εδώ, σ’ αυτό το πεδίο βολής η Ευρώπη έχει αποφασίσει να τσαλαπατήσει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κι εμείς, αμήχανοι «συγκάτοικοι» στο ίδιο νησί. Κουβαλώντας τις τύψεις μας για το ζεστό φαΐ και το μαλακό κρεβάτι, για το κεραμίδι που στέκει πάνω από το κεφάλι μας, κουβαλάμε κι εμείς έναν Ηρώδη μέσα μας. Τον φόβο. Τον φόβο που παρακολουθεί παγωμένη την ελπίδα να βιάζεται και να κείτεται αναίσθητη στις λασπωμένες τουαλέτες του Καρά Τεπέ.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Ένα μικρό αστέρι φωτίζει τον ουρανό μας. Το αστέρι της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης. Αν το ακολουθήσουμε θα χαράξουμε ένα μονοπάτι φωτεινό  και τότε μόνο θα δούμε  τον δρόμο της ελπίδας να μεγαλώνει. Είναι κι αυτό μια μορφή ατομικής ευθύνης.

Χρόνια Πολλά. Και μην, παρακαλώ σας μην, λησμονάτε το νησί μας

———————————————————————————————————-
Κι ένα ευρώ είναι πολύτιμο
Ο σύλλογος «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» κάνει έκκληση να συνδράμουν οικονομικά οι πολίτες, όσο μπορούν. Για να ποδέσουν, να ντύσουν, να ζεστάνουν χιλιάδες ανθρώπους που παγώνουν στα χωράφια.
Κατάθεση μέσω τράπεζας Πειραιώς
Στοιχεία Λογαρισμού: «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»
ΑΦΜ: 099830186
Αριθμός Λογαριασμού: 6355-138650-788
IBAN: GR 07 0171 3550 0063 5513 8560 788 / Shift: PIRBGRAA