ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Εθελοντής πήγε να δώσει αίμα και αστυνομικοί τού επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ – Τι καταγγέλλουν από το νοσοκομείο

Εθελοντής αιμοδότης φορώντας τη μάσκα του πήγε στο νοσοκομείο Νίκαιας να δώσει εθελοντικά αίμα, δεδομένου και της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στα νοσοκομεία. Γυρνώντας σπίτι του με το τρόλεϊ, αστυνομικοί τού επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ, παρότι ο άνθρωπος τούς εξήγησε το λόγο μετακίνησής του, τους έδειξε το σχετικό SMS αλλά και την επίδεση στο χέρι του και τους είπε να επικοινωνήσουν και με το νοσοκομείο. Ανυποχώρητοι οι αστυνομικοί, αλλά και ο αρμόδιος αστυνομικό διοικητής, ο οποίος παρά την επικοινωνία που είχαν μαζί του οι γιατροί της υπηρεσίας που ενημερώθηκαν από τον εθελοντή αιμοδότη, αρνήθηκε να αναιρέσει το πρόστιμο.

Αυτό το απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει ο γιατρός του νοσοκομείου της Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου και περιγράφει ακριβώς τα γεγονότα.

Η ανάρτηση του Πάνου Παπανικολάου από το νοσοκομείο Νίκαιας

«Εθελοντής αιμοδότης φορώντας την υπέροχη μασκούλα του (“δεν φιμωνόμαστε” κλπ) ήρθε στο νοσοκομείο συναισθανόμενος το καθήκον του στους πάσχοντες συνανθρώπους. Να δώσει αίμα. Γιατί είναι άνθρωπος. Και μετά για να γυρίσει σπίτι του πήρε προς κέντρο το τρόλεϋ της Νίκαιας, γιατί δεν έχει Άστον Μάρτιν κι εξοχικό στο Μπάντεν Μπάντεν.

Όμως έπεσε στην περίπτωση: οι παλληκαράδες ενός μηχανοκίνητου ένστολου τάγματος εφόδου Δ κάποιους άλλους είχαν βάλει στο μάτι που λίγο πριν είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το “Αλλοδαπών” της Πέτρου Ράλλη. Σταμάτησαν το τρόλεϋ, κατέβασαν κάτω όλους τους επιβάτες και άρχισαν τα γνωστά “υγειονομικά”: σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες, ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές κλπ. Ο άνθρωπός μας ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του, ζήτησε από τους παλληκαράδες να τηλεφωνήσουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου για επιβεβαίωση κλπ. Μάταια όμως. Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ.

Στον άνθρωπο, τον εθελοντή αιμοδότη που μετά την αιμοδοσία πήρε το τρόλεϋ γιατί εκτός από Άστον Μάρτιν που δεν έχει, δεν του περισσεύουν ούτε για ταξί. Μάλιστα ακολούθησε επικοινωνία των γιατρών της υπηρεσίας Αιμοδοσίας (μόλις ενημερώθηκαν από τον εθελοντή αιμοδότη) με τον αρμόδιο αστυνομικό διοικητή ο οποίος μουρμούριζε κάτι (ακατ)ανόητα σαν εκείνον τον παλιό τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού κι αρνήθηκε φυσικά να αναιρέσει το πρόστιμο.
Έτσι με αυτά και με αυτά θα ξεμείνουμε τελείως και από εθελοντές αιμοδότες σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα.
Από δω οι Άνθρωποι, από εκεί τα ανθρωποειδή.

Άβυσσος μας χωρίζει κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».