ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα

Ελπίζω πώς…

H αντίληψη των ανά την Ελλάδα ακροδεξιών είναι ότι, “αυτά που παθαίνουν τα νησιά, καλώς το παθαίνουν γιατί αυτό είναι το τίμημα που τους ταιριάζει, αφού έδειξαν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες“. Με άλλα λόγια για αυτούς, “νησιώτης, ίσον αλληλέγγυος , καλά να πάθει“.

Οι ορδές των ατάκτων τραμπούκων που έστειλε η κυβέρνηση για να συνετίσει τους νησιώτες, ήρθαν ντομπαρισμένοι, με αυτή ακριβώς την αντίληψη καρφωμένη στα μυαλά τους.

Οι αλληλέγγυοι νησιώτες, δεν μπορεί να είναι παρά “τουρκόσποροι και γκαζμάδες”, όχι Έλληνες πολίτες, γιατί, με βάση την δική τους λογική, κανένας Έλληνας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αλληλέγγυος. Οι Ελληνίδες, πρέπει να είναι κατά των προσφύγων και μεταναστών.

Δεν ισχυρίζομαι, βεβαία, ότι, αυτή η αντίληψη που έχουν, οι ανά την Ελλάδα ακροδεξιοί, είναι η πραγματικότητα,. Δεν είναι όλοι οι νησιώτες αλληλέγγυοι. Ισως μάλιστα, σε αυτή τη φάση, η πλειοψηφία τους να είναι από ουδέτεροι, έως εχθρικοί, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για αυτούς (τους ανα την Ελλάδα ακροδεξιούς).

Σε αυτό το πλαίσιο, η, αρχική, έκπληξη αλλά και οργή, πολλών συμπατριωτών μας που βρέθηκαν στο πεδίο, όταν είδαν στην πράξη, ότι, αυτές οι ορδές “ήλθαν να δείρουν τους Ελληνες“, ήταν δικαιολογημένη.

Φαντάζομαι όμως και ελπίζω, ότι, η επιμονή και το θάρρος που έδειξαν στην συνέχεια, στη μάχη στο πεδίο, δεν έχει να κάνει, με την ανάγκη να αποδείξουν στην κυβέρνηση και τις ορδές των τραμπούκων της, ότι βαράνε λάθος ανθρώπους, αλλά με την ανάγκη υπεράσπισης της ταυτότητας τους και της ιστορίας τους, παλιάς και πρόσφατης, αυτής δηλαδή που η ακροδεξιά ανά την Ελλάδα θεωρεί ότι έχουν οι “τουρκόσποροι και γκαζμάδες”.

Οι επόμενες μέρες θα το δείξουν… Ελπίζω...