ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Επιστροφή στο κράτος-χωροφύλακα της ΕΡΕ-πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες της Τετάρτης έξω από την ΑΣΟΕΕ, μετά από τις ψευδείς κατηγορίες και τα αδιανόητα περιοριστικά μέτρα που τους επιβλήθηκαν. Οι τρεις κατηγορούνται για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα. Το κακούργημα είναι η μολότοφ που οι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΙΣ» τους έβαλαν στο σακίδιο, όπως αποδεικνύεται από βίντεο. Αρχικά οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι η μολότοφ ήταν στο σακίδιο, μόλις όμως κυκλοφόρησε το βίντεο, άλλαξαν την κατάθεσή τους και είπαν ότι τη βρήκαν σε θάμνο(γιατί όμως την έβαλαν στο σακίδιο του συλληφθέντα; δεν απάντησαν).

Παραδόξως, ο ανακριτής και ο εισαγγελέας αποδέχθηκαν τις έωλες και «διορθωμένες» καταθέσεις των αστυνομικών. Οι τελευταίοι κατέθεσαν επίσης ότι οι συλληφθέντες τους επιτέθηκαν με τα κοντάρια. Κι αυτό καταρρίπτεται από τα βίντεο.

Η συνεργασία των δυνάμεων καταστολής και των δικαστικών αρχών είναι φανερή και από τα πρωτοφανή μέτρα που επιβλήθηκαν, καθώς, οι τρεις κατηγορούμενοι απαγορεύεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, ενώ απαγορεύεται να πηγαίνουν και στην περιοχή των Εξαρχείων, με την απαγόρευση να ισχύει και για δρόμους όπως η Ασκληπιού, η Αλεξάνδρας και η Πατησίων! Επιπλέον τους επιβλήθηκε εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η τακτική της κυβέρνησης και των λοιπών εξουσιών είναι να εκφοβίσουν και να ακυρώσουν κάθε αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική. Στην κατεύθυνση αυτή, εκτός από το νόμο κατά των διαδηλώσεων και την τρομοκράτηση των νέων, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και όποιες εστίες ακεραιότητας και δημοκρατικής ανεξαρτησίας έχουν εναπομείνει στον δημοσιογραφικό χώρο. Έτσι, ο ακροδεξιός βουλευτής Μπογδάνος απειλεί τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου (Eleftheria Koumandou) και όποιον άλλον τολμά να αρθρώσει φωνή απέναντι στους ξενοφοβικούς.

Όμως ο φόβος και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Αντίθετα, θα ενισχύουν όλο και περισσότερο το φρόνημα ελευθερίας και δημοκρατίας των νέων.