ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

«Εσείς που κάψατε 100 στο Μάτι»

Ό,τι και να συμβεί, δεν φταίνε. Καμία πολιτική ευθύνη για τίποτα. Μόνο ηρωική προσπάθεια και αυτοθυσία. Να, ο Ν. Χαρδαλιάς ξενυχτάει για να φέρει το ρεύμα και το νερό στα σπίτια που τα στερήθηκαν και έχει σχέδιο ακόμη και για την ενεργοποίηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί. Αγωνίζεται για το καλό μας. Και όταν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, φταίει η κακιά η ώρα, το κακό το ριζικό μας, ο Χατζηπετρής κι εσύ.

Μπορεί να φταίνε και όλοι: Ο ΔΕΔΔΗΕ, οι ΟΤΑ, ένα υπουργείο, άλλο υπουργείο. Όταν φταίνε όλοι είναι και πάλι σαν να μη φταίει κανείς.

Δεν είναι όπως τότε με τη Δούρου. Που ό,τι έπιανε γινόταν κάρβουνο. Πνιγμένοι στη Μάνδρα. Απανθρακωμένοι στο Μάτι. Τώρα οι κυβερνητικοί και οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες είναι οι σωτήρες μας. Κουράζονται, μοχθούν, τα δίνουν όλα για να μας προστατεύσουν. Να ναι καλά, να μας προσέχουν.

Εντάξει, έμεινες τρεις μέρες στο κρύο και στο σκοτάδι. Μη φωνάζεις. Συμβαίνουν αυτά. Ηταν ιστορικών διαστάσεων χιονιάς και τι να κάνει ο Χαρδαλιάς για να μην πέσουν τόσα δέντρα; Υπομονή και ψυχραιμία. Να λες πάλι καλά που δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι το βασικό. Να μην ξεχνάς ποτέ πόσα δεινά έφερε στη χώρα η αξιωματική αντιπολίτευση. Άκου τον Χρυσοχοϊδη. Τα λέει έξω από τα δόντια.
Έκαψαν πάνω από 100 ανθρώπους στο Μάτι. Ο ίδιος έκανε τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ που διαχειρίστηκε επιχειρησιακά τη φονική πυρκαγιά γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά εκεί θα κολλήσουμε τώρα; Έκανε και μερικές προαγωγές στελεχών της πυροσβεστικής που ήταν τότε στα πράγματα. Αλλά τι σημασία έχει; Οι λαϊκιστές τα θυμίζουν αυτά. Οι μεταρρυθμιστές συγχαίρουν τον Χρυσοχοϊδη που έκλεισε την εθνική οδό, προληπτικά, για να μη μπλέξει.

Γενικά, η κυβέρνηση είναι ικανή, τα καταφέρνει. Κι αν στράβωσε το πράγμα με την πανδημία, δεν φταίει. Ολοι αυτοί με τις μάσκες στο πηγούνι και κάτι άτακτοι νέοι που μαζεύονταν στα σπίτια έκαναν τη ζημιά. Τα μπρος-πίσω με τα μέτρα, η ελλειμματική στήριξη του ΕΣΥ, οι πολιτικαντισμοί  και η έλλειψη σχεδίου δεν έπαιξαν ρόλο. Να λέμε πάλι καλά που έχουμε τον Κικίλια να μας φροντίζει, αντί να ασχολείται με το μωράκι του. Ευτυχώς που έχουμε τον Άδωνι να βοηθήσει τον κόσμο της εστίασης. Μέχρι και τα κλειδιά των επιχειρήσεων είναι έτοιμος να πάρει, για να βάλει σε μια σειρά τα χρέη.

Αυτά με τα λάθος μηνύματα του Κ. Μητσοτάκη σε Πάρνηθα και Ικαρία είναι φρικτές υπερβολές κακής αντιπολίτευσης. Τόσοι αρθρογράφοι και σχολιαστές το λένε. Τώρα με τα χιόνια που έφεραν σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, ένα εσπρεσάκι πήγε να πάρει στο Da Capo και πάλι του την πέσανε. Ότι δεν έχει, λέει, ενσυναίσθηση. Και λαϊκιστές και λαϊκοί. Δεν καταλαβαίνουν τι  ενέργεια δίνει στον πρωθυπουργό – υπερήρωα ένας καλός καφές στο Κολωνάκι.