ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Θα είμαστε η φωνή όσων δεν ακούγονται, αλλά και όσων θέλουν να γίνουμε επιτέλους ένα σοβαρό κράτος

Ποιο είναι το άλλο βασικό επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας και του συστήματος που την υποστηρίζει;

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν μία ανάγκη ειδικού σκοπού. Ότι υπήρχε μόνο επειδή υπήρχε η κρίση του μνημονίου και τώρα δεν χρειάζεται.
Κάνουν λάθος. Και θα τους εκπλήξουμε. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε από την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να βγει από την κρίση, αλλά η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να χρειάζεται μια δυνατή αριστερά. Μια αριστερά που θα παλεύει για τους μισθούς, για τα δικαιώματα, για την νέα γενιά.
Και θέλω να δώσω μια υπόσχεση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ να παλεύει. Και θα είμαστε η φωνή όσων δεν ακούγονται, αλλά και όσων θέλουν να γίνουμε επιτέλους ένα σοβαρό κράτος.
Θα είμαστε η φωνή των παιδιών που δουλεύουν στον τουρισμό, 7 στα 7, 12ωρα, σε άθλιες συνθήκες. Των παιδιών που πέφτουν λάδια πάνω τους και τους βάζουν στο ψυγείο. Των παιδιών που δεν αφήσατε να πάνε να ψηφίσουν αλλά σε αυτή τη Βουλή θα ακούγονται.
Θα είμαστε όμως και η φωνή των παιδιών που πνίγηκαν στην Πύλο. Γιατί κάθε παιδί στην χώρα δικαιούται μέλλον, φωνή και ζωή και θα κάνουμε τα πάντα να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ποτέ ξανά.
Θα είμαστε η φωνή όλων των παιδιών που γεννιούνται στη χώρα, γιατί για αυτά τα παιδιά παλέψαμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα για να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια και να ρυθμίσουμε το χρέος για να μην το έχουνε βραχνά πάνω από το κεφάλι τους.
Θα είμαστε η φωνή όλων των γεννημένων παιδιών. Και το τονίζω γιατί εδώ μέσα έχουν μπει κάποιοι υποκριτές που μιλάνε για αγέννητα παιδιά με σκοπό να ελέγξουν τα σώματα των γυναικών. Να το πω λοιπόν πολύ απλά: Ο σκοταδισμός στην χώρα δεν θα πετύχει ούτε μια νίκη.

Θα είμαστε εδώ να δίνουμε την μάχη κάθε μέρα. Όλος ΣΥΡΙΖΑ μαχητικά. Με αντιπολίτευση. Με πρόγραμμα. Με σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.