ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος / Κυβερνούμαστε από μια ελίτ που ζει σε άλλο κόσμο

Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία και αμφισβητώντας ευθέως την αριθμητική της κυβέρνησης και τη σχέση της με την πραγματικότητας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διέλυσε το νέο αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ποια είναι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του αφήνει αιχμές για την αριθμητική της κυβέρνησης αλλά και την σχέση της με την πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι «κυβερνούμαστε από μια ελίτ που ζει σε άλλο κόσμο» και παραθέτει συγκεριμένα στοιχεία.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου μας λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει «μεσαία τάξη» γιατί «είναι χαρακτηριστικό του πως αντιλαμβάνεται ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη. Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει περιουσία 150.000 ευρώ και πάνω»

Για να δούμε ποιος δεν τα πάει καλά με την αριθμητική, πόσο μάλλον με την πραγματικότητα:

Με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε, αλλά και άρθρο της Καθημερινής (δεν την λες και φιλοΣΥΡΙΖΑ) στις 26/5/2019, από 0 μέχρι 150.000 έχει το 87% των φορολογουμένων που κάνουν δήλωση Ε9. Το 87%. 5.130.000 φορολογούμενοι.

Υπάρχουν δε και 530.000 φορολογούμενοι χωρίς ακίνητη περιουσία. Ανεβάζοντας τον προηγούμενο αριθμό σε 5.660.000 φορολογούμενους.

Ακίνητη περιουσία  πάνω από 150.000 έχει μόλις το 13%. Δηλαδή 750.000 φορολογούμενοι. (Και μάλιστα πάνω από το 1/3 εξ αυτών δεν ξεπερνά τις 200.000)

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για την ΝΔ είναι το πλουσιότερο 13%. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ζούνε σε άλλα σπίτια, πάνε σε άλλα σχολεία και πανεπιστήμια, κυκλοφορούν σε άλλες περιοχές και το χειμώνα και το καλοκαίρι, ζούνε σε μια δική τους φούσκα μακριά από την κοινωνική πλειοψηφία» σημειώνει με νόημα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Και συνεχίζει ότι «δεν είναι ότι είναι μια ελίτ που αδιαφορεί για όλους τους άλλους. Είναι μια ελίτ που δεν έχει ιδέα για όλους τους άλλους».

«Τους εύχομαι λοιπόν στις εκλογές να τους ψηφίσει η «συντριπτική πλειοψηφία» του 13% που εκπροσωπούν. Και εμάς ας μας ψηφίσει η «συντριπτική μειοψηφία» του 87% που εκπροσωπούμε» καταλήγει με το γνωστό φλεγματικό του χιούμορ, πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ..

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πλαισιώνει την ανάρτησή του και με γράφημα επισημαίνοντας «ΥΓ. Στην φωτογραφία από την Καθημερινή βλέπετε και ποιους είχαμε ενισχύσει εμείς όταν μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ το 2019».

γράφημα
facebook.com