ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η αντιστροφή της πορείας του πρόσφυγα

Το πρώτο κρούσμα στο ΚΥΤ της Μόριας ήταν πρόσφυγας με άσυλο, που αντέστρεψε την πορεία του προς μια καλύτερη επιβίωση και επέστρεψε για να μένει πάλι στο hot spot στη Λέσβο. Και δεν είναι ο πρώτος και μοναδικός.

Προφανώς οι συνθήκες της ζωής του στην Αθήνα ή όπου αλλού είχε βρεθεί μετά τη Μόρια, ήταν χειρότερες.

Το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό (θα τους κάνουμε τη ζωή αβίωτη για να μην έρχονται), βαίνει καλώς. Σ’ αυτό το σχέδιο εντάσσεται και η μετατροπή του ΚΥΤ σε περίκλειστο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Το επόμενο βήμα είναι να τους κάνουμε να επιστρέφουν στην Τουρκία ή ακόμα και στη κατεστραμμένη πατρίδα τους, γιατί στην Ελλάδα γι’ αυτούς είναι χειρότερα. Ένα σχέδιο απλοϊκό, βάρβαρο και με ένα σίγουρο αποτέλεσμα: την επιδείνωση της ζωής στον πλανήτη. Και επειδή οι νόμοι της φύσης και της ζωής είναι αμείλικτοι και τα στάδια της επιδείνωσης πολλά, καλό είναι να το προσέξουμε. Γιατί σε επόμενο στάδιο δεν αποκλείεται να είμαστε εμείς που θα τρέχουμε να βρούμε περιοχές πιο ασφαλείς για να ζήσουμε.

Ποιος προέβλεπε πριν δεκαπέντε χρόνια ότι η Συρία θα καταστρεφόταν και οι Σύροι  θα έτρεχαν μακριά να βρουν τόπο να ζήσουν ;