ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η δυστυχία του να είσαι ακροκεντρώος

 

Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως σοσιαλδημοκράτες που στήριξαν τον Κ. Μητσοτάκη στο όνομα του αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνα βρίσκονται σε μεγάλη αμηχανία. ΄Εφτιαξαν ένα αφήγημα σύμπλευσης με τη δεξιά πάνω στην αγωνία τους για την προστασία της ευρωπαϊκής ταυτότητας της χώρας και τώρα βλέπουν την κυβέρνηση να διασύρεται διεθνώς για παρακρατικές πρακτικές και αυταρχισμό στην αντιμετώπιση των ΜΜΕ.

Εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές και δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κεντροαριστεροί βρίσκονται απέναντι σε φοβερές αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ του Κ. Μητσοτάκη και ακούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να ζητά απαντήσεις για τη δράση του Predator για την οποία επιδεικτικά αδιαφορεί η κυβέρνηση.

Και σαν να μην τους έφταναν αυτά, ινδάλματά τους, όπως ο Ευ. Βενιζέλος και ο Ν. Αλιβιζάτος, συγκρούονται με τον πρωθυπουργό κόβοντας κάθε γέφυρα δυνητικής συνεργασίας με το σύστημα Μητσοτάκη.

Πιερρακάκης, Τσακλόγλου, Μενδώνη , Γιατρομανωλάκης, Τσιόδρας, Σκέρτσος, Χρυσοχοϊδης και άλλα στελέχη με πολιτική καταγωγή στο κέντρο που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Κ. Μητσοτάκη για συστράτευση σιωπούν και περιμένουν να περάσει το κακό.

Μόνο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης δεν έχει αναστολή να στηρίξει ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας για κέντρα που απεργάζονται αποσταθεροποίηση και υπεραντίδραση της αντιπολίτευση στις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις.

Και κάποιοι φανατικοί οπαδοί του Κ. Μητσοτάκη στα social media ταυτίζουν τον Ανδρουλάκη με τον Τσίπρα και τον Τσίπρα με τον Πολάκη, για να συκοφαντήσουν την ιδέα της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Αλλά όσο περισσότερο φωνάζουν τόσο λιγότερο ακούγονται. Ηταν η μοίρα των Ταγμάτων των Βαράγγων που φρουρούσαν τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες. Σκληρή δουλειά.