ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Η επόμενη Γεωργία

 

Η επόμενη γυναίκα που θα πέσει θύμα σεξουαλικής βίας θα ξέρει ότι, ακόμη και να κάνει αμέσως καταγγελία από την αστυνομία, μπορεί να περάσουν τρεις μέρες μέχρι να τη δει ιατροδικαστής και θα χρειαστεί να βρει μόνη της ουροσυλλέκτη για να δώσει δείγμα.

Δεν θα γίνει αμέσως έρευνα στον τόπο του εγκλήματος ούτε στο κινητό και τον υπολογιστή του εγκαλούμενου. Θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με το δικηγόρο του που μπορεί να την πιέσει, χωρίς να την προστατεύσει κανείς.

Αν πρέπει να αποδείξει ότι της δόθηκε ναρκωτική ουσία, μπορεί να περιμένει πολλές μέρες για να γίνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις και δεν αποκλείεται να γίνουν στο εξωτερικό.Στο μεταξύ δεν θα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ο δράστης ή οι δράστες θα κυκλοφορούν με την άνεσή τους και θα οργανώνονται.

Τα ΜΜΕ δεν θα ασχοληθούν με την περίπτωσή της παρά μόνο αφού η υπόθεση γίνει γνωστή μέσα από τα social media και, βέβαια, θα ακούσει διάφορα: Τι δουλειά είχε εκεί, γιατί ήπιε πολύ, γιατί ξενύχτησε, γιατί αφηγήθηκε την ιστορία της στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, γιατί διάλεξε αυτόν τον δικηγόρο – πολλά γιατί.

Φυσικά, δεν θα της έχει προσφερθεί ψυχολογική υποστήριξη ούτε νομικές συμβουλές, μόνη της θα ψάχνει εδώ και εκεί για βοήθεια. Θα της ζητούν συνεντεύξεις απ όλα τα κανάλια και θα της τηλεφωνούν πολιτικοί. Θα γράφονται άρθρα γι αυτήν και μπορεί να γίνει και hashtag με το όνομά της.

Θα δημοσιεύονται παντού φωτογραφίες της από το Facebook και το instagram, θα μπουν γκαζάκια στο γραφείο του δικηγόρου που την ενόχλησε, η πλευρά του κατηγορούμενου θα πανηγυρίζει ότι δικαιώθηκε αν βγει αρνητικό το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Αν έχει την ατυχία ο βιαστής της να έχει οικονομική δύναμη ή πολιτική επιρροή, πόσο μάλλον και τα δύο, μπορεί να μπλέξει άσχημα. Μπορεί να βρεθεί απολογούμενη, να διασυρθεί, να συκοφαντηθεί και, τελικά, να φοβηθεί και να μετανιώσει που αποφάσισε να τα βάλει με ένα ισχυρό σύστημα.

Αν αντέξει και επιμείνει μπορεί να δικαιωθεί. Αλλά κι αυτό θα αργήσει. Γιατί γενικά η απονομή Δικαιοσύνης καθυστερεί και ούτε πάντα κερδίζουν οι καλοί.