ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η κυβέρνηση, η “λαίδη” Γκάγκα, οι γιατροί και οι νεκροθάφτες…

 

Η κυβέρνηση διά της υφυπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα με εσωτερικό έγγραφο έδωσε οδηγίες στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων να μειώσουν στο ελάχιστο, τουλάχιστον κατά 80%, τις εκτός Covid θεραπείες και επεμβάσεις! Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να επιδεινωθεί ανεπανόρθωτα η κατάσταση της υγείας τους και να πεθάνουν, ενώ πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να σωθούν.

Σημαίνει επίσης ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη στον δημόσιο τομέα καταργείται και όσοι έχουν ανάγκη και χρήματα μπορούν να απευθυνθούν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στα χώματα της χώρας που πάτησαν και υπηρέτησαν την Ιατρική ο Ιπποκράτης και ο Ασκληπιός, επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Πάρτε πίσω τώρα» έγραψε σε ανάρτησή του οργισμένος ο νευροχειρουργός στο νοσοκομείο Νίκαιας και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Πάνος Παπανικολάου και απευθυνόμενος στη «λαίδη» Γκάγκα και την κυβέρνηση φώναξε οργισμένος: «Είστε ύποπτοι δωροληψίας από τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες, κάντε μου μήνυση».

Και συμπλήρωσε: «Ο εκδότης, ο δεσπότης κι ο υπουργός βρίσκουν την πίσω πόρτα προς το κλειστό χειρουργείο, όπως τη βρίσκουν και προς τη ΜΕΘ με θυρωρούς καθεστωτικούς καθηγητάς. Ο αποκλεισμός από τη ζωή με διατάγματα αφορά τους κοινούς θνητούς, το 99% του πληθυσμού».

Αιχμηρή ήταν και η απάντηση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη: «Εμείς δείξαμε στα νοσοκομεία ποιοι είμαστε, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις επί δύο χρόνια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα συνεχίσουμε. Δεν θα δεχτούμε την εφαρμογή της εγκυκλίου».

Δυστυχώς, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, όπως λέει και η λαϊκή παροιμία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εντεταλμένη να υπηρετήσει τα συμφέροντα των χορηγών, των κομματικών φίλων, υπάκουη στις εντολές των δανειστών, έχει κάνει την πανδημία ευκαιρία για το μεγάλο φαγοπότι, βρίσκοντας τον λαό φοβισμένο και περιορισμένο. Ευκαιρία για την εφαρμογή της πλέον σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής και της σταδιακής μετατροπής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε αυταρχικό καθεστώς, που θα διευθύνεται από το «παλάτι» του Μαξίμου.

Μπορεί ο κ. Σκέρτσος να χλευάστηκε για τη δήλωση πως δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί δεν μεταδίδουν τον ιό, αλλά το μήνυμα αφορούσε την ασυλία των δυνάμεων καταστολής που δρουν πάντα χωρίς διακριτικά και κάμερες, με αποκλειστικό σκοπό να προστατεύουν την πολιτική εξουσία και τους φίλους της. Το ίδιο κάνουν και με τους ιερείς, περιμένοντας να στρέψουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα υπέρ του Κυριάκου που ανάβει κεριά, από τον Τσίπρα που δεν έχει ανάψει ούτε ένα!

Φτάνουμε τους 18.000 νεκρούς μόνο από Covid και από αυτούς το 95% είναι άνω των 70 ετών, που σημαίνει πως είναι συνταξιούχοι. Που σημαίνει επίσης, κατά τη λογική των εξουσιαστών, ανάσα για το ασφαλιστικό σύστημα και τη συνταξιοδοτική δαπάνη.

Σημαίνει επιπλέον ότι τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, που τα περισσότερα έχουν περάσει στα χέρια ξένων κερδοσκοπικών funds, θα βγάλουν πολύ χρήμα. Όπως πολύ χρήμα θα βγάλουν και τα ιδιωτικά κολέγια και τα ΙΕΚ καθώς η «θεούσα» εκτελέστρια της δημόσιας Παιδείας τους στέλνει μεγάλη πελατεία.

Πολύ χρήμα βγάζουν ήδη χωρίς να κάνουν επενδύσεις οι μεγάλες επιχειρήσεις, έχοντας για υπουργό Εργασίας έναν «χασάπη» που μειώνει διαρκώς τους μισθούς, μεγαλώνει το ωράριο και προσπαθεί να απαγορεύσει τις απεργίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2021 έφτασαν στο δεύτερο υψηλότερο περιθώριο κέρδους και ταυτόχρονα το χαμηλότερο (!) ποσοστό επενδύσεων στην Ευρωζώνη.

Και ενώ κανείς και πουθενά δεν είναι σε θέση να προβλέψει με ασφάλεια το τέλος της πανδημίας, που έχει αλλάξει δραματικά τις συνθήκες ζωής, υγείας και εργασίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τις προθέσεις της, κόβει 820 εκατομμύρια (!) από τον τακτικό προϋπολογισμό του 2022 για την Υγεία. Επιπλέον αφαιρεί 280 εκατ. από τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ κατά 600 εκατ. περικόπτει υγειονομικές και έκτακτες δαπάνες για την πανδημία.

Νέα παραλλαγή της Δεξιάς αλλά και του νεοφιλελευθερισμού. Οι κλασικοί χαρακτηρισμοί, «φωτισμένη», «λαϊκή» ή «πατριωτική», πήγαν περίπατο. Η δεξιά μετάλλαξη Μητσοτάκη ονομάζεται Φρανκενστάιν!