ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Κατέστρεψαν την οικονομία, παίζουν με τη δημοκρατία


Μετά το καταστροφικό για την οικονομία δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς με ύφεση 16% (21% τον Απρίλιο) η κυβέρνηση προσγειώνεται στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα ζοφερή, στην οποία ήδη ζουν η πραγματική οικονομία, οι επιχειρήσεις, ο κόσμος της εργασίας.

Ο κ. Σταϊκούρας υπολογίζει τώρα ότι, αν τα πράγματα πάνε καλά, η ύφεση για το 2020 θα «περιοριστεί» στο 8%. Το 8% όμως είναι ζόφος, αν αναλογιστεί κάποιος ότι τη χειρότερη μνημονιακή χρονιά, το 2011, η ύφεση ήταν 9,2%. Αυτή η αρνητική πρόβλεψη ενισχύεται και από την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία αναφέρει ότι μία στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο και 190.000 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν έτεινε ευήκοον ους στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το εμπροσθοβαρές στην πολιτική που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμαινε ακριβώς να αποφύγουμε ύφεση 16% στο δεύτερο τρίμηνο, να μην κοπούν δηλαδή τα πόδια της οικονομίας.

Ακόμα και εάν δεν υπήρχαν η λίστα Πέτσα, η καταγγελία για τα 2,6 εκατ. μίζα από τον Παπασταύρου στον Σαμαρά, οι αποκαλύψεις για την κ. Ράικου και τον σύζυγό της, η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία θα αρκούσε από μόνη της για να επιδιώξει η κυβέρνηση έναν μεγάλο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό σαν αυτόν που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις υποκλοπές Μιωνή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δεξιά καταφεύγει σε πρακτικές πολιτικής μαφίας και παρακράτους προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς της ή να κουκουλώσει τις αμαρτίες της. Όσες φορές το έκανε τελικά ηττήθηκε από την ενεργοποίηση των δημοκρατικών αντανακλαστικών του λαού και τη συστράτευση της κοινωνίας. Αυτό θα συμβεί και τώρα με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.