ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

ΚΙΝΑΛ / Του Ανδρουλάκη τού φταίει ο Πολάκης

 

Νέα επιχειρήματα από τη φαρέτρα της τακτικής των ίσων αποστάσεων ανέσυρε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να δικαιολογήσει γιατί απορρίπτει τη συνεργασία όχι μόνο με τη Ν.Δ., αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης (Action24) ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κληθείς να δώσει πειστική απάντηση ως προς το τι σημαίνει ρεαλιστικά υπό τα σημερινά δεδομένα ο στόχος για «σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση», δεν το κατάφερε. Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι έχοντας προαναγγείλει το κάψιμο της απλής αναλογικής, δεν επιδεικνύει θεσμική συμπεριφορά, ενώ για το προοδευτικό μέτωπο που προτείνει ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε: «Προοδευτικό μέτωπο με ποιους; Με τον Πολάκη;».

Μια ημέρα πριν ο Κυρ. Μητσοτάκης καρατομήσει τον Γ. Κύρτσο, επειδή ουσιαστικά κατήγγειλε ορμπανοποίηση της χώρας από τις επιλογές του πρωθυπουργού, ο Ν. Ανδρουλάκης επικέντρωνε στις «αξιακές διαφορές» του με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Θα δεχόμουν εγώ στο κόμμα μου να είχα στελέχη που μιλάνε με τα εργαλεία του  Όρμπαν και του Κατσίνσκι στην Πολωνία, που έβγαλε χθες απόφαση το Ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας γιατί έκαναν αυτά που προτείνει ο κύριος Πολάκης να κάνουν όταν θα γίνουν κυβέρνηση;».

Παράλληλα, σε σχέση με το γεγονός ότι οι ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια κυβέρνηση και μια αξιωματική αντιπολίτευση ευνοούν την πρώτη, ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σχολίασε ότι «κόμμα της αντιπολίτευσης είναι και το ΜέΡΑ 25, κόμμα της αντιπολίτευσης είναι και το ΚΚΕ, κόμμα της αντιπολίτευσης είναι και ο κ. Βελόπουλος» και πως αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τεράστιες ιδεολογικές διαφορές».