ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Κραυγές αγωνίας και από ΝΔ για τη βόρεια Ελλάδα

 

«Εκεί στο υπουργείο Υγείας (αν υπάρχει υπουργός). Οι κάτοικοι της Β. Ελλάδος δεν είναι για τους τάφους. Ανοίξτε τις ΜΕΘ πανελλαδικά για περίθαλψη. Τι περιμένετε, έλεος!».

Η ανάρτηση στο Facebook (διατηρήσαμε τη στίξη και τα κεφαλαία) του σκληροπυρηνικού νεοδημοκράτη πρ. βουλευτή Κιλκίς και υφυπουργού αλλά και γιατρού Κωνσταντίνου Κιλτίδη είναι σίγουρα μια κραυγή αγωνίας ενός ανθρώπου που ζει την πίεση της ζοφερής καθημερινότητας. Και έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με το μακάβριο, αλλά αληθινό δυστυχώς βίντεο που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters με τις ομαδικές ταφές νεκρών από Covid στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέντευξή του στο Iatronet.gr, ο Κ. Κιλτίδης είναι αποκαλυπτικός ως προς την τραγικότητα της κατάστασης:

«Ξέρω περιπτώσεις με ονοματεπώνυμα.  Ένας νέος από το Πολύκαστρο. Μια γυναίκα 60 ετών ήταν μιάμιση μέρα διασωληνωμένη μέχρι να βρουν ΜΕΘ. Στην Πέλλα το σύστημα έχει φρακάρει. Πρέπει άμεσα να αρχίσουν οι διακομιδές. Το κόστος δεν είναι μεγάλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσει τα 5-6 εκατομμύρια…».

Και σε άλλο σημείο:

«Τα νοσοκομεία έγιναν εστίες υπερμετάδοσης… Υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και μέσα προστασίας σε επαρχιακά νοσοκομεία, που μετατρέπουν τα ίδια τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού…».

«Το μαρτύριο στο Κιλκίς δεν έχει τελειωμό… Δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα προστασίας.  Έχει χαθεί ο έλεγχος…».

Όχι. Ο Κ. Κιλτίδης δεν προσχώρησε στην αντιπολίτευση…

Σε κάποιες πόλεις στη βόρεια Ελλάδα πια δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει κάποια απώλεια από τον κορωνοϊό. Πώς και ποιον να κοροϊδέψει;  Όσοι ζουν τη ζοφερή αλήθεια δεν χρειάζονται τις κατασκευασμένες «αλήθειες» των συστημικών ΜΜΕ.

Η αλήθεια είναι ακριβή και πολύ γρήγορα δεν θα φτάνουν ούτε οι «ποδηλατάδες» ούτε οι προβοκάτσιες α λα Λεγραινά για να «εξαγοραστεί»…