ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

«Κυβέρνηση σε απόλυτη σύγχυση και πανικό» (Video)

 Η συνέντευξη Τύπου του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στη Λέσβο για το προσφυγικό

«Η κρίση βρίσκεται στο απόγειό της. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και πανικό, ενώ η ίδια δημιούργησε το πρόβλημα. Για τέσσερις μέρες 13.000 άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο υπό άθλιες συνθήκες και χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Αυτό δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις» επεσήμανε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Πρροδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που απραχωρεί το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο βρίσκεται στη Λέσβο από χθες.

 

Μαζί με τον Δ.Τζανακόπουλο, στη Μυτιλήνη βρίσκονται και ο πρώην υπουργός Μετανάστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, ο τομεάρχης Προστασίας του πολίτη, Χρήστος Σπρίτζης, ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιάννης Μπουρνούς και ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

Όπως τόνσιε ο Δ.Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το stonisi.gr «πρέπει να τραφούν και να στεγαστούν άμεσα οι 13.000 άνθρωποι. Αυτό βοηθά και τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού, καθώς η Λέσβος πρέπει να επιστρέψει σε μια στοιχειώδη κανονικότητα».

Από την πλευρά του ο Γ.Μπουρνούς τόνισε ότι ύστερα από 4 ημέρες η κυβέρνηση εδέησε να βρει κάποια λύση.

«Η ιστορία του προσφυγικού εργαλειοποιήθηκε και εργαλειοποιείται και από την ακροδεξιά στην Ευρώπη, αλλά και από την Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κ.Αρβανίτης, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή το ζήτημα της Μόριας απασχολεί το ευρωκοινοβούλιο.

«Αν ήταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, η κατάσταση δεν θα ήταν αυτή στη Μυτιλήνη, κι αυτό φάνηκε από τη συνεχή αποσυμφόρηση που κάναμε» τόνισε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ.Μουζάλας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι άμεσα θα μπορούσε να είχε γίνει άμεση στέγαση των ανθρώπων, «πράγμα το οποίο εμείς το κάναμε].