ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ!

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ Γ.ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

 

H κατάλυση της δημοκρατίας,  από τον κολοσσό της κακότητας, της φαυλότητας, της μη νομιμότητας και άλλων εκατό ….ότητας, έχει πλέον συντελεσθεί. 

Οι 157 αμνοί, συμπεριλαμβανομένων των, Σαμαρά, Κωστάκηδων Καραμανλήδων, των μικρών, κ.α υποτίθεται πούρων Καραμανλογενών, τον στηρίζουν και τον ακλουθούν πιστά. Το κόμμα του Θείου έχει αλωθεί εδώ και καιρό και τα άβουλα ανίψια, δεν αντέδρασαν κι ούτε θα αντιδράσουν. 

Ο  υιός του αρχιαποστάτη περπατάει μόνος στον δρόμο,  που είχε χαράξει πρώτος ο πατέρας του, όταν έβαζε πόδι στη  ΝΔ, με την τότε, μεθοδευμένη ανοχή του Εθνάρχη. Είναι ο δικός του μεγάλος περίπατος και τον απολαμβάνει με τις δικές του γλάστρες, τα άβουλα πιόνια του, τους βουλευτές του. 

Γι αυτό φίλτατε Γιώργο, αφήστε τα μεγάλα λόγια του ” καζανιού ” της ΝΔούλας που βράζει και βρασμό δεν έχει. Τίποτα δεν βράζει κι ούτε θα βράσει. Ο Κούλης, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο της Νεοδεξιάς των Βορίδηδων κ.α. ουσία,  και δεν απομένει παρά και τύποις,  η μετονομασία της ΝΔ. 

Το ερώτημα όμως, που πρέπει να  απασχολεί εσάς, τους λιγοστούς έντιμους δημοσιογράφους, που αφήνετε μόνο τον Βαξεβάνη να βγάζει τα κάστανα,  είναι ένα και μοναδικό. 

Πόθεν αντλεί το ακαταδίωκτο ο άνθρωπος αυτός,  όπως εύστοχα επιγράφεις το άρθρο σου. Και ποιοί είναι αυτοί, που παρανομούντες το ίδιο μ’ αυτόν, τον καλύπτουν. Και τι προτίθεσθε να κάνετε. Εδώ δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, που εδώ και καιρό, γίνεται με άσφαιρα πυρά, εδώ πλήττονται βάναυσα, οι θεσμοί, της ανάπηρης παλιά,  και ανύπαρκτης τώρα δημοκρατίας μας. Εδώ η τρίτη εξουσία δεν λειτουργεί καν. Κοιμάται τον νήδυμον και συνεργεί απροκάλυπτα με την παρανομία. Αυτά, ούτε στις πούρες δικτατορίες,  των λογής λογής δικτατόρων, έγιναν ποτέ. Κι ο λαός;  Απλά δεν υπάρχει.  Αλήθεια σ’ αυτή τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία;                                               

Διογένη, σε σε κράζω, φέρε το   φανάρι σου, να ψάξουμε μπας και την βρούμε!           

Και ερωτώ,  εγώ ο ανήσυχος πόλιος γέρων. Τι σκέπτεστε να κάνετε, εσείς  οι  εναπομείναντες, κάποτε ταγοί της τέταρτης εξουσίας!

 

Ιουλιος του 2021

Β.Ι.Β.

 

Υ.Γ.

Κάποτε μίλαγες για την “ευπρέπεια” και την “αστική ευγένεια” του Μητσοτάκη και σε στηλίτευα, γράφοντας, ότι ούτε ευπρεπής αλλ’ ούτε και ευγενής αστός είναι.

Στην ανύπαρκτη αστική τάξη των Ελλήνων, ο μόνος ορισμός που ταιριάζει, σ’ αυτόν και τους ομοίους του, είναι αυτός των ” λούμπεν αστών”.

Άργησες να το καταλάβεις, αλλά το κατάλαβες. Και τώρα μας τον δίνεις στις πραγματικές μικρές του, τις πολύ μικρές του διαστάσεις. 

Και να το ξέρεις , ως στερούμενος ταυτότητος, θα βλάπτει πάντα…..” Τη Συρία το ίδιο”.

Idem.