ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

Κόλαση στα νοσοκομεία της Αθήνας

Στα επείγοντα του Ευαγγελισμού. Μία ηλικιωμένη γυναίκα με ορό στο χέρι κάθεται σε μια καρέκλα, έχοντας γείρει το κεφάλι της εξαντλημένη από τον πυρετό. Δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι. Η ανάρτηση στο Fb είναι συγκλονιστική: 

«Αυτή η μάνα, η γιαγιά, η μάνα μου, η μάνα σου, η γυναίκα που ήρθε εμπύρετη με #covid στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, έτοιμη με τις πιτζάμες. Ήξερε, είχε πνευμονία, δίχως συνοδό, μόνη… Στηριζόταν πάνω στην πόρτα και της είπαν, “κυρία μου μην αγγίζετε”. Την έβαλαν σε μια καρέκλα, της πέρασαν τα σωληνάκια.
Σε μια καρέκλα. Δεν υπήρχε άλλο κρεβάτι πια. Η ώρα ήταν μόλις 17:00 και η εφημερία είχε ξεκινήσει στις 14:30 της Τρίτης. Όλα γεμάτα. Πανζουρλισμός. Να μην μας προλαβαίνουν οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες, αυτοί οι ήρωες ντυμένοι αστροναύτες.

Και η “μάνα μου-η μάνα σου” να είναι με πυρετό στην καρέκλα. Κοιμόταν, έβραζε και το κεφάλι της κρεμόταν. Κι όταν χτύπησε το τηλέφωνο  απάντησε λέγοντας, “μια χαρά είμαι παιδί μου μην κλαις, ξαπλωμένη και σκεπασμένη με κουβέρτα”. Έκανα στην άκρη τα πόδια μου με ντροπή, ζήτησα να μου χαμηλώσουν το φορείο και μόλις σταμάτησε το ρίγος μου, παρακάλεσα να κάτσει δίπλα μου. Κι εσύ αυτό θα έκανες στη μάνα σου… Δεν έγινε καλά, σίγουρα όχι. Ήταν όμως ζήτημα αξιοπρέπειας. Αυτό θα ήθελα να κάνουν και στη δική μου μάνα.

Η εικόνα αυτή είναι που με έχει στοιχειώσει. Αυτά γίνονται σήμερα στα νοσοκομεία. Αυτή είναι η αλήθεια του κορωνοϊου.
Πιστέψτε και προσέξτε.»