ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: Κύριοι Μητσοτάκη – Κικίλια, Κάτω τα Χέρια από το ΚΕΘΕΑ!

Τον Οκτώβριο του 2019 με μια πραξικοπηματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο Υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη Βασίλης Κικίλιας έβαλε στο στόχαστρο το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, θεμελιώδες στοιχείο της ίδιας της υπόστασης και φυσικά της πετυχημένης λειτουργίας του Οργανισμού.

Σήμερα, η επίθεση αυτή συνεχίζεται και ολοκληρώνεται. Με ένα σχέδιο πρότασης νόμου, δημιούργημα του δοτού ΔΣ που έχει πλέον την ευθύνη λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ (αντί του εκλεγμένου κι ελεγχόμενου από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού) συμπληρώνεται και αποκαλύπτεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο άλωσης του ΚΕΘΕΑ.

Ένα σχέδιο που θυσιάζει στο βωμό του πλήρους κυβερνητικού ελέγχου του ΚΕΘΕΑ δεκαετίες πετυχημένης λειτουργίας ενός μοντέλου που πρόσφερε ευκαιρία ζωής και πραγματικής ελευθερίας σε χιλιάδες εξαρτημένους και τις οικογένειές τους.

Ένα σχέδιο που βάζει σε κίνδυνο την ίδια τη φυσιογνωμία, ακόμη και αυτό το κοινωνικά καταξιωμένο όνομα του ΚΕΘΕΑ, ενώ εκτός από τον απόλυτο γραφειοκρατικό έλεγχο στις δομές φαίνεται πως μεθοδεύεται και ο έλεγχος της περιουσίας του, μιας περιουσίας που χτίστηκε πάνω στην προσφορά ως διέξοδος στην απώλεια και τον πόνο.

Όλα αυτά που η μεγάλη οικογένεια του ΚΕΘΕΑ (εργαζόμενοι, γονείς, εξαρτημένοι, δημοκρατικές διοικήσεις) χτίζουμε για δεκαετίες δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν λάφυρο σε ένα κυβερνητικό πλιάτσικο. Ο Βασίλης Κικίλιας έχει μια τελευταία ευκαιρία να μη μείνει στην Ιστορία ως ο Υπουργός που ρήμαξε το ΚΕΘΕΑ πετώντας στη χωματερή των «Αρίστων» ένα διεθνώς καταξιωμένο μοντέλο λειτουργίας που για δεκαετίες προσφέρει Ζωή κι Ελπίδα σε συνανθρώπους μας.

 

ευρωβουλευτής  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία