ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Κώστας Σκούρας / Τα νέα της ημέρας

Σε αυτούς που μερικές φορές λέμε υποτιμητικά τσοπαναραίους, γελαδάρηδες, κεχαγιάδες, χαχόλους, χωριάτες, αγροίκους, που τα ρούχα τους μυρίζουν γουρτζελίλα, σήμερα που όλοι μας είμαστε χορτασμένοι, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.Κάθε κουλουράκι στο τραπέζι μας έχει μέσα του το δικό τους μόχθο.

Φίλες και φίλοι του LemnosPost

Δώστε σημασία σε ό, τι σας γράφω σήμερα. Αν εντοπίσετε κάτι παράλογο, καταθλιπτικό, ανίερο κλπ, θα είναι από τον κορονοϊό που με ταλαιπωρεί σχεδόν ένα μήνα. Οδηγείστε με στο Νοσοκομείο μας αμέσως, και παραδώστε με στους γιατρούς – αν βέβαια βρείτε εκεί κανέναν.

Καλή εβδομάδα λοιπόν

Τα γευστικά μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες που προσφέρονται με προθυμία, η εορταστική ατμόσφαιρα με τα δέντρα και τα φώτα άρχισαν να γλυκαίνουν την ψυχή μας. Με τις ευχές για ΕΙΡΗΝΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ, προσπαθούμε να ξεχάσουμε το τι γίνεται γύρω μας. Και γίνονται πολλά ευχάριστα και δυσάρεστα

Από τα ευχάριστα: Οι αγρότες μας επιτέλους μπορούν να σπείρουν μετά τη βροχή.

Όλα τα επαγγέλματα είναι χρήσιμα και όλοι οι εργαζόμενοι αξίζουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας. Οι αγρότες όμως, οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες αξίζουν πολύ παραπάνω. Τι θα κάναμε χωρίς το ψωμί στο τραπέζι μας, χωρίς το κρέας και το τυρί μας , χωρίς το λαδάκι μας; Μην ξεχάσω το κρασί αυτό το φάρμακο της ψυχής μας. Μην με παρεξηγήσετε όμως. Πίνω πολύ λίγο.

Χωρίς αυτούς:

Το τραπέζι της Εύας Καϊλή θα ήταν άδειο, και από την πείνα δεν θα μπορούσε να σηκώσει τις σακούλες με τα δολάρια του Κατάρ.

Ο Άδωνης δεν θα διαφήμιζε το lidl και το Σκλαβενίτη για το καλάθι του, την ώρα που οι αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα είναι μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό.

Από τα τραπέζια των δεξιώσεων με υπουργούς και λοιπούς επισήμους θα έλειπαν οι αστακοί και οι σαμπάνιες. Και κανένας δεν θα είχε το λόγο να παρακολουθήσει τι λένε.

Ο Τσίπρας και όλοι όσοι μιλούν για τις υποκλοπές δεν θα μπορούσαν να διαμαρτύρονται διότι ως γνωστόν ούτε το predator ούτε τα κινητά γεμίζουν το στομάχι.

Και μείς δεν θα μπορούσαμε να λέμε τις …φιλοσοφίες μας

Ιερά πρόσωπα οι παραγωγοί βασικών αγαθών λοιπόν. Από τότε που υπάρχει η ανθρώπινη κοινωνία. Ιερά αλλά υποτιμημένα, σαν να μας χρωστούν, τη στιγμή που όλοι στηριζόμαστε σε αυτούς για την επιβίωσή μας.

Σε αυτούς που μερικές φορές λέμε υποτιμητικά τσοπαναραίους, γελαδάρηδες, κεχαγιάδες, χαχόλους, χωριάτες, αγροίκους, που τα ρούχα τους μυρίζουν γουρτζελίλα, σήμερα που όλοι μας είμαστε χορτασμένοι, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Κάθε κουλουράκι στο τραπέζι μας έχει μέσα του το δικό τους μόχθο.

Μύρινα Λήμνου

12-12-2022