ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Λέσβος: Θύελλα αντιδράσεων απο την οριζόντια απαγόρευση εξόδου των φαντάρων

 

 

Καζάνι που βράζει είναι τα στρατόπεδα στη Μυτιλήνη. Ο λόγος; Απαγορεύουν την έξοδο σε όλους τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στο νησί, λόγω κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το site Στο Νησί, το ΓΕΕΘΑ αντί για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης από τη διάδοση της νόσου μέσα στις μονάδες ανακάλυψε ότι ο Στρατός κινδυνεύει από τους έφεδρους οπλίτες.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αποφάσισε από το περασμένο Σαββάτο κανένας έφεδρος οπλίτης, κανένας δηλαδή ένστολος πολίτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία σε ολόκληρο το νησί να μη δικαιούται ολιγόωρης έστω εξόδου.

Όλα τα άλλα στρατιωτικά στελέχη, ωστόσο, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ΕΠΟΠ ως και οι λεγόμενοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης μπαινοβγαίνουν στις στρατιωτικές μονάδες κανονικά και αφού κάνουν τις υπηρεσίες τους, βγαίνουν στην αγορά για ψώνια, τα παιδιά τους με τα οποία ζουν στο ίδιο σπίτι πάνε σχολείο, κάνουν δηλαδή ό,τι έκαναν και προ πανδημίας.

Ταυτόχρονα και ενώ στερούν τις εξόδους όσων υπηρετούν τη θητεία τους, δεν γίνεται κουβέντα, σύμφωνα πάντα με το site, για μέτρα πρόληψης της νόσου, αποφυγή συνωστισμού, απολυμάνσεις που δεν περιορίζονται σε «αερισμό» του θαλάμου και αλλαγή σεντονιών όπως στην περίπτωση φυλακίου όπου εντοπίστηκε κρούσμα της νόσου, διενέργεια μοριακών τεστ για να μη διαπιστώνονται ασθενείς εκ των υστέρων.

Και κυρίως ούτε κουβέντα για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των έφεδρων οπλιτών που κοιμούνται όλοι μαζί σε στρατιωτικούς θαλάμους.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει από μηνύματα εξοργισμένων γονιών και στρατιωτών που διαμαρτύρονται «με την φυλάκιση των φαντάρων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας γονιός «οι στρατιωτικοί που μπαινοβγαίνουν δεν μεταφέρουν τον κορωνοιό;»