ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Λέσβος: Πρωτοφανής κίνηση από την Εισαγγελία Μυτιλήνης – Άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες

 

Σε μια αν μη τι άλλο πρωτοφανή κίνηση, η οποία προκαλεί πολλά ερωτηματικά, προχώρησε πριν λίγες μέρες η Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Πιο συγκεκριμένα, άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο οι οποίοι εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Λέσβου στο διάστημα μεταξύ 1ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση είχε αναστείλει την υποβολή νέων αιτήσεων.

Μια απόφαση η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης αλλά και άλλων οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την καταγγελία για την πρωτοφανή αυτή ποινική δίωξη εναντίον προσφύγων έκανε η οργάνωση HIAS η οποία παρέχει νομικές υπηρεσίες σε αιτούντες άσυλο.

Ολόκληρη την ανακοίνωση της οργάνωσης μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Την άκσηση ποινικής δίωξης εναντίον των 850 προσφύγων καταγγέλει με ανακοίνωσή του και ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ).

«Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες. Να αποσυρθούν άμεσα οι καταγγελίες στους 850 πρόσφυγες. Να αποσυρθούν οι ρατσιστικοί νόμοι και οι διατάξεις που ακυρώνουν την πλήρη κάλυψη των δικαιωμάτων των προσφύγων», σημειώνει.