ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Λευτερώστε τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη…

 

Λευτερώστε τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δώστε του πάνω από 50%. Δώστε του πάνω από εκατον ογδόντα έδρες. Με λυμένα χέρια, χωρίς φρένα και πισωγυρίσματα να μας οδηγήσει σε νέες λεωφόρους σταθερότητας και  ευημερίας. Λευτεριά στις off shores, λευτεριά στις παρακολουθήσεις, λευτεριά στο predator, λευτεριά στη SIEMENS, λευτεριά στη NOVARTIS.

Το σκηνικό των εκλογών της 25ης Ιουνίου έχει ήδη διαμορφωθεί από τις εκλογές του Μαΐου. Κι αν σ’αυτά τα αποτελέσματα συνέβαλε καθοριστικά η αφέλεια, ο ερασιτεχνισμός και η αποτυχημένη  θεώρηση και ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και του σκηνικού των εκλογών  από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεχνάμε και να υποτιμούμε το πρωτοφανές σκηνικό στην ενημέρωση που έχει στηθεί από την στιγμή που ανέλαβε το 2019 η ΝΔ την εξουσία. Ένα blitzkrieg της ενημέρωσης που περιλάμβανε τόσο τα συστημικά ΜΜΕ, όσο και τα μικρά τοπικά sites και εφημερίδες.

Η ΝΔ σε απόλυτη σύμπραξη με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, έλεγξε τις ειδήσεις, υποβάθμισε ή έκρυψε τις ειδήσεις που δεν την συνέφεραν, μεγαλοποίησε τις ειδήσεις σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατασκεύασε ειδήσεις. Κι όταν ελέγχεις την ενημέρωση ελέγχεις τους ανθρώπους. Κάνεις τα μυαλά τους αλοιφή. Ειδικά των «ακροκεντρώων», ή των πρώην αριστερών που στηρίζουν με φανατισμό τον Μητσοτάκη.

Το παιχνίδι ήταν εξαρχής στημένο, η τράπουλα ήταν σημαδεμένη και η απορία είναι τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει αυτό το απόλυτα διεφθαρμένο και ιδιοτελές σύστημα της σύμπραξης των «βαρόνων» της ενημέρωσης με την ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά από τη στιγμή που ούτε χρήματα διέθετε, ούτε είχε σημαντική επιρροή σε κάποιο από τα σημαντικά ΜΜΕ. Η παρουσία του σ’αυτά  είχε το νόημα ξεροκόμματου, ίσα -ίσα για να νομιμοποιείται με επιφάσεις πλουραλισμού,  το ισοπεδωτικό σύστημα ενημέρωσης τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τα λάθη του. Όμως αυτό το 40%-20% είναι ποσοστό χειραγώγησης και επικοινωνιακής επιβολής. Ακόμα και το έγκλημα των Τεμπών που προκάλεσε οργή και πόνο στην κοινωνία, το σύστημα ΝΔ-ΜΜΕ κατάφερε να το απονευρώσει, να το ουδετεροποιήσει και τελικά να το θάψει. Ήξεραν ότι δύο μήνες αρκούν ώστε με τις κατάλληλες επικοινωνιακές μεθοδεύσεις η κοινωνία να το «ξεχάσει».

Αν θέλουμε να μην περιθωριοποιηθούμε, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ασφυκτικό σύστημα διακυβέρνησης  αναλύοντας το, κατανοώντας το, πολεμώντας το. Με φρέσκες ιδέες και δράσεις. Με τα δικά μας πλεονεκτήματα. Που φυσικά και υπάρχουν. Πράγματα δύσκολα. Και αβέβαια. Αλλά είναι αναγκαστικός μονόδρομος. Ο διαχωρισμός δεξιάς-αριστεράς δεν μπορεί πλέον να γίνεται με όρους της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Αυτός ο διαχωρισμός  δεν σημαίνει τίποτα για τις νέες γενιές. Η αριστερά διαχωρίζεται από την δεξιά και πάντα θα διαχωρίζεται όσο υπάρχει κοινωνική αδικία Αυτό είναι  το πεδίο της συνεχούς αντιπαράθεσης. Αλλά με νέο μοντέρνο περιτύλιγμα.

Στις  25 Ιουνίου ελευθερώνουμε τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του δίνουμε ποσοστά ιλιγγιώδη και μοναδικά. Του δίνουμε ποσοστά απόλυτου κυβερνήτη. Ώστε να μπορεί ελεύθερος να επιβάλει τις νεοφιλελεύθερες ιδέες του. Με την δική μας έγκριση. Ακόμη και αλλάζοντας το σύνταγμα. Του δίνουμε όχι τις εκατον ογδόντα έδρες που χρειάζεται, αλλά πάνω από διακόσιες.

Είναι η iιλαροτραγωδία που βιώνουμε σήμερα. Ο άνθρωπος που χειρίστηκε, χειραγώγησε και παραπλάνησε την κοινωνία όσο κανένας άλλος, να εισπράττει αυτό το ποσοστό του απόλυτου θριάμβου και της αποθέωσης. Λες και βαλθήκαμε όσο πιο πολύ μας διαχειρίστηκε, όσο πιο πολύ μας κορόιδεψε, όσο πιο πολλά ψέματα μας είπε, τόσο μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής και εμπιστοσύνης να του δίνουμε.

Είναι ο απόλυτος θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά την χρεοκοπία, τα μνημόνια, τον κορονοϊό μας ήρθε κι αυτό. Η προηγούμενη τετραετία του μας έδειξε τι είναι ικανός να κάνει. Περιμένουμε με ανυπομονησία  και προσμονή την συνέχεια. Μητσοτάκης-ΝΔ, part2. Ας το απολαύσουμε με τσιπς και ντορίτος.