ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Μέτρα Χαλάρωσης Βαλβίδες Αποσυμπίεσης

 

 

Οι ελέω πτυχίου «ειδικοί» και οι ελέω αριστείας «πολιτικοί» θα έπρεπε να ξέρουν αυτό που ξέρουν και οι πρωτοετείς φοιτητές: Όταν κάνουμε σχεδιασμούς με βάση στατιστικές υποθέσεις, είτε λαμβάνουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά του «πληθυσμού» ή το βουλώνουμε, για να μην φανεί αυτό που είμαστε: βλάκες με πτυχία και ζωντόβολα με εκλογική επιτυχία.

Αλλιώς, η επικινδυνότητα που εξεικονίζεται στα παρακμιακά πρόσωπα, τα αλαζονικά βλέμματα και τα κυνικά λόγια τους γίνεται πραγματικότητα: αποφέρει δηλητηριώδεις καρπούς.

Τα κούφια κεφάλια τους οδήγησαν τον πληθυσμό σε μια κατάσταση τραγική, για το τίποτα. Επιχειρηματολογούν τώρα αναίσχυντα υπέρ επιλογών, τις οποίες με πείσμα απέρριπταν προηγουμένως, θεωρώντας πως τα λάθη τους, τα εγκληματικά τους λάθη, δεν θα έχουν άλλες συνέπειες από «μερικούς» νεκρούς παραπάνω, τους οποίους δικαιολογεί το στατιστικό λάθος!

Και το πιθανότερο είναι πραγματικά να μην έχουν συνέπειες, αφού, όταν αφήσουν τα τηλεοπτικά παράθυρα στα οποία έχουν εγκατασταθεί γαυγίζοντας εντολές, θα επιστρέψουν στα πανεπιστημιακά «καπετανλίκια» τους, ετοιμάζοντας τους επόμενους «ειδικούς».

 

Ήξεραν, όμως! Ακόμα κι αν ξεφύγουν την Νέμεση, ήξεραν πώς θα συμπεριφερθεί το πλήθος, όταν του πετάξουν κατάμουτρα απειλές και ηλιθιότητες: κούφια λόγια περί προσωπικής ευθύνης, κοινωνικής αποστασιοποίησης, ευλάβειας… και ό,τι άλλο μπορεί να κατεβάσουν τα αρρωστημένα μυαλά διαφημιστών και λογογράφων.

Και οι κυβερνώντες «νέο» ή «μετά» φασίστες ήξεραν πως, βγάζοντας στους δρόμους τους μισθοφόρους τους, θα δημιουργήσουν κοινωνική αναστάτωση, υγειονομικά επικίνδυνη.

Ήξεραν όμως και πως αυτό το κοινωνικό -οικονομικό και πολιτισμικό- παράσιτο, το οποίο ονομάζουμε με τον ξεπερασμένο (και άδικο) πια όρο: «Νοικοκύρης» θα τους στήριζαν, από διεστραμμένο πόθο για τον ισχυρό.

Και ήξεραν πως δεν θα κινδύνευαν από μια χούφτα τυχοδιώκτες, που εξευτέλισαν την ιδέα της Αριστεράς, προδίδοντας την μεγαλύτερη πολιτική υπέρβαση που έκαναν οι Έλληνες, μετά την εκδίωξη της μοναρχίας.

Ήξεραν. Ε και λοιπόν; Το επάγγελμα του τυράννου δεν έχει πια κινδύνους. Το κοπάδι των ανθρώπων πάει μόνο του στο σφαγείο.