ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

«Μήδεια» / Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην εργοδοτική αυθαιρεσία σε βάρος των διανομέων

Σε απλές συστάσεις προς τους εργοδότες καταφεύγει το υπουργείο Εργασίας, συντηρώντας έτσι τις εικόνες ντροπής που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν τους διανομείς να δουλεύουν μέσα στον χιονιά.

Παρά το γεγονός ότι το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής ζητά να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία, και απαιτούσε να παρθούν άμεσα μέτρα με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και των εργοδοτών, το υπουργείο Εργασίας προχωρά σε συστάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.»

«Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.

Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.