ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Μαρινάκης εναντίον Μητσοτάκη. Μονομαχία στον βάλτο της διαπλοκής

 

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

 

Διαβάζοντας το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ διαπιστώνεις τον ασφυκτικό τρόπο που το συγκρότημα Μαρινάκη πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα δημοσιεύματα του ΒΗΜΑΤΟΣ δεν αμφιβάλουν καθόλου ότι έγιναν οι υποκλοπές μέσω του Predator. Τις χαρακτηρίζουν επαίσχυντες και καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρει τρόπο να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι των παρακολουθήσεων, που κατά το ΒΗΜΑ είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου  και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Παναγιώτης Κοντολέων τέως διοικητής της ΕΥΠ. Κι όλα αυτά τα ζητά το ΒΗΜΑ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιτακτικά και απειλητικά. «Προστασίες δεν χωρούν πλέον», γράφει.

Εδώ είναι το μεγάλο δράμα του Κυριάκου. Πως μπορεί να ικανοποιήσει τον Μαρινάκη και το συγκρότημα τύπου του που τον πιέζει, χωρίς να αφήσει ακάλυπτους τον Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Παναγιώτη Κοντολέοντα; Δεν μπορεί να το κάνει. Όσο καλύπτει τον ανιψιό του και τον τέως διοικητή της ΕΥΠ, τόσο ο Μαρινάκης θα τον πιέζει αφόρητα. Ο Μαρινάκης που δεν είναι απίθανο ήδη να διαπραγματεύεται ή να έχει κάνει και τις επιλογές του για την επόμενη μετά τον Μητσοτάκη μέρα της ΝΔ. Αν πάλι ο Μητσοτάκης πετάξει στα σκυλιά όπως ζητά ο Μαρινάκης τον Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε τον ίδιο τον Κυριάκο. Γιατί κανένας Δημητριάδης και κανένας Κοντολέων δεν θα θυσιαστούν και να πάνε φυλακή για να καλύψουν τον Μητσοτάκη. Γιατί του Μητσοτάκη η τύχη ως εμπνευστή και καθοδηγητή των υποκλοπών είναι απόλυτα δεμένη με τον Δημητριάδη και τον Κοντολέοντα  που ήταν υλοποιητές των υποκλοπών.

Ο Μητσοτάκης με το ένστικτο της επιβίωσης δεν πρόκειται να ενδώσει στον Μαρινάκη και έτσι το μαρτύριο της σταγόνας με τα δημοσιεύματα στο ΒΗΜΑ και στα ΝΕΑ θα συνεχιστεί. Ώσπου ο Μητσοτάκης να καταρρεύσει. Θα συντείνουν καθοριστικά στην πτώση του τα επιχειρηματικά  συμφέροντα  που δεν έχουν συμπάθειες ή αντιπάθειες μόνον κοιτάζουν πως θα γίνει η δουλειά τους. Αυτό  θα είναι το τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ενός ανθρώπου που κυβέρνησε χάρη στην υποστήριξη της διαπλοκής, χάρη στο ψέμα, την παραπληροφόρηση και την ακραία προπαγάνδα.  Παραμυθιάστηκε κι ο ίδιος ότι ήταν αετός, όμως στην πραγματικότητα ήταν μια μαϊμού που όσο ψηλότερα ανέβαινε τόσο πιο πολύ φαινόταν ο κώλος της.