ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΜΕ ΠΥΞΊΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ / ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ –ΘΕΡΜΑ

Η προσπάθεια για τη δημιουργία του νέου κολυμβητηρίου ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016, όταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος Συναδινός αποδέχθηκε το αίτημα της Δημοτικής αρχής του Σπύρου Γαληνού και ενέκρινε τη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.

Το έργο συμβασιοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση δυστυχώς τον Αύγουστο του 2021, με συμβατικό προϋπολογισμό 2.730.348,38 ενώ η εκτιμώμενη δαπάνη σύμφωνα με τη μελέτη ήταν 4.999.911,79 και η ολοκλήρωση του έργου σύμφωνα με το νόμο προβλεπόταν εντός 24 μηνών.

Πάνω λοιπόν που είπαμε, ας είναι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση το έργο ξεκινά, άρχισαν οι στάσεις εργασιών αφού ο εργολάβος έμενε απλήρωτος . Βλέπετε το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη όταν πρόκειται για το κολυμβητήριο όπου θα αθλείται η νεολαία της Μυτιλήνης δεν έχει χρήματα! Άλλα είναι τα έργα που προέχουν για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Μηταράκη….

Η Δημοτική Αρχή του κ. Κύτελη δε, μας διαβεβαίωνε πως κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, και πρέπει να ντρεπόμαστε που λαϊκίζουμε!

Χτες όμως 15/11/2022 ήρθε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης η πρόταση για συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του όποιου έργου έχει γίνει στο κολυμβητήριο, αφού ο εργολάβος αποχωρεί!

Σύντομα δε θα έρθει για έγκριση και το ποσό που θα ζητάει ο εργολάβος ως αποζημίωση (θετικές ζημίες). Ενημερώνουμε πως ο εργολάβος δικαιούται αποζημίωση έως 5% επί του προϋπολογισμού του έργου επειδή ο Δήμος είναι εκείνος που σύμφωνα με το νόμο ευθύνεται για την καταγγελία της σύμβασης, αφού δεν πλήρωσε τον εργολάβο μέσα στις προθεσμίες που ορίζονταν από τη σύμβαση! Δεκάδες χιλιάδες λοιπόν ευρώ θα χαθούν χωρίς να γίνει κανένα έργο!

Επιπλέον το έργο θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο αφού θα μπει, κατά πάσα πιθανότητα, από την αρχή στη διαδικασία της δημοπράτησης!

Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθηθεί και για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΡΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες! Η Δημοτική Αρχή Κύτελη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχουν ολοκληρωτικά την ευθύνη για τις ακυρώσεις των έργων αυτών, των προηγούμενων και πολύ φοβόμαστε και άλλων που έπονται!

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ