ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

«ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Τρίτης 15/09/2020 για το προσφυγικό

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ», Ανδρεαδέλλη Βασιλική, Ζερβού Μαρία,Μαλλιαρός Δημήτρης και Χιωτέλλη Εριφύλη, καλoύν τα μέλη της παράταξης και όλους τους συμπολίτες μας μα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Τρίτη  15/09/2020,στις 7 το απόγευμα στη πλατεία Σαπφούς για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

  • τη μείωση του προσφυγικού πληθυσμού στο νησί. Να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση με πρώτο βήμα την άμεση μεταφορά περίπου 5.000 πρόσφυγες που έχουν νόμιμο δικαίωμα μετακίνησης και στη συνέχεια των υπολοίπων.
  • Τη στελέχωση του νέου γραφείου εξέτασης αιτημάτων ασύλου με επαρκές προσωπικό, ώστε η διαδικασία να προχωρά γρήγορα και σωστά.
  • να μην δημιουργηθεί ξανά το όνειδος του καταυλισμού της Μόριας ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να συνέλθουν από την τεράστια επιβάρυνση που υπέστησαν.
  • να δημιουργηθούν δομές υγείας για τους αιτούντες άσυλο, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της διαμονής τους να έχουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο της πόλης, να γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί κλπ
  • Νέες δομές υγείας εκτός νοσοκομείου να αναλάβουν τη διαχείριση των ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Κορωναιού καθώς και το σύνολο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των προσφύγων-μεταναστών.
  • Για να πούμε ένα βροντερό όχι, σε κάθε σχέδιο για κλειστές δομές-φυλακές!