ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Μην τους υποτιμάμε τους Πούμπουρες

Μην τον υποτιμάτε τον Πούμπουρα και τον κάθε Πούμπουρα. Μην τους προσπερνάτε απαξιωτικά τους Πούμπουρες του Διαδικτύου και των social media μην καταδεχόμενοι να τους απαντήσετε και να αντιπαρατεθείτε μαζί τους γιατί, όπως λέτε, δεν αξίζει ν’ ασχολείται κανείς μαζί τους. Κι όμως. Η ζημιά που κάνουν οι Πούμπουρες σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας είναι ασύλληπτα μεγαλύτερη από αυτή που κάνουν υπουργοί, βουλευτές και οργανικοί δημοσιογράφοι. Γιατί αυτά που λένε οι Πούμπουρες, σε κάποια διόλου αμελητέα κοινά, έχουν πολλή μεγαλύτερη πέραση από τα νεοφιλελεύθερα λογύδρια του Χατζηδάκη και του κάθε Χατζηδάκη και πολύ περισσότερους αναγνώστες από τα άρθρα του Πρετεντέρη και του κάθε Πρετεντέρη.

Μην ξαφνιάζεστε και μην πέφτετε από τα σύννεφα, αλλά υπάρχουν πολλοί Πούμπουρες γύρω μας, ανάμεσά μας και, κυρίως, έξω από τη δική μας κοινωνική φούσκα με μεγαλύτερη διείσδυση σε κάποια κοινά ακόμα και από τις πιο γραφικές καρικατούρες του Κοινοβουλίου που καθημερινά πασχίζουν να κερδίσουν έστω και λίγη παραπάνω δημοσιότητα και αναγνωρισιμότητα από τους παίκτες του «Survivor».

Μην τους υποτιμάμε τους Πούμπουρες, γιατί η ζημιά που κάνουν είναι μεγάλη. Κι αν δεν τον ξέρουμε εμείς τον Πούμπουρα, είναι πολύ πιθανό να τον ξέρουν τα παιδιά μας και να τον ακολουθούν στο Instagram, στο Twitter και στο Facebook, εκεί που, όταν βάζεις στο ίδιο καζάνι το lifestyle με την πολιτική, μπορεί το μείγμα να σου βγει άκρως δηλητηριώδες και τοξικό. Γιατί όσο πιο ευκολοχώνευτος είναι ο Πούμπουρας από τον Χατζηδάκη τόσο πιο επικίνδυνος μπορεί να αποδειχθεί για κάποια μυαλά που μπορεί να πειστούν ότι για να το λέει ο Πούμπουρας, δεν είναι και τόσο άσχημη ιδέα η απλήρωτη εργασία. Και μετά, αντί για τον Πούμπουρα, θα πρέπει να απαντήσεις σε όσους τον ακολουθούν στο Instagram.