ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Μια ανεπίσημη «επταετία»: Θα σας δέρνουμε μέχρι να αλλάξετε μυαλά

Ακόμη πιο εξοργιστικές από το ίδιο το περιστατικό της Νέας Σμύρνης και τον ξυλοδαρμό ενός ανυποψίαστου πολίτη είναι οι συμπεριφορές που προέκυψαν για να το συγκαλύψουν ή να το δικαιολογήσουν και οι οδηγίες της κυβέρνησης για το χειρισμό του θέματος.

  • Για κάποιους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ  το πρόβλημα δεν είναι ότι έσπασαν στο ξύλο ένα νέο άνθρωπο στα καλά καθούμενα αλλά ότι τους βιντεοσκόπησαν οι πολίτες με τα κινητά. Την άλλη φορά θα δέρνουν στα σκοτεινά και όχι μέρα μεσημέρι στην πλατεία, υπονόησαν. 
  • Για κάποιους δημοσιολογούντες το πρόβλημα δεν είναι η άκρατη βία αλλά ότι έδειραν στη συνοικία των “νοικοκυραίων” μεσοαστών της Νέας Σμύρνης και όχι σε κάποια “σεσημασμένη” περιοχή, όπου μπορούν ελεύθερα να σαπίζουν στο ξύλο όποιον θέλουν. “Βαράτε ελεύθερα αλλά στις φτωχάλες” μας είπαν περίπου οι όψιμοι πολέμιοι της βίας.
  • Για τον ακροδεξιό Κυρανάκη που ακολουθούσε το επίσημο “σκονάκι” της ΝΔ , η παράνομη αποκάλυψη των προσωπικών στοιχείων του θύματος και των “κοινωνικών φρονημάτων” του είναι μέθοδος υπεράσπισης της κυβερνητικής εκδοχής. Ας αφήσουμε στην άκρη τη χυδαιότητα της ρουφιανάς και ας αναλογιστούμε ότι προσδιόρισαν την απαξία των θυτών σε συνάρτηση με την “ηθική” συγκρότηση του θύματος, ακριβώς όπως ένας βασανιστής της χούντας ή ένας αμετανόητος βιαστής.
  • Για την κυβερνητική εκπρόσωπο “η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε τρικάκια για τη Μαρέβα”, σε μια δήλωση-κωμωδία. Δεν είναι περίεργο ότι δεν βρίσκουν ούτε στελέχη της ΝΔ που να δέχονται να αναλάβουν τη θέση του εκπροσώπου…
  • Για τα  μέσα ενημέρωσης (και τα κρατικά που υπάγονται στον Πρωθυπουργό), δεν έχει σημασία η πραγματικότητα αλλά ο προορισμός τους εξαντλείται στην αναπαραγωγή της ψευδούς και φανταστικής εκδοχής της ΕΛΑΣ περί επίθεσης 30 ατόμων, με την οποία γελάνε και οι πέτρες.
  • Ο Δήμος Νέας Σμύρνης βγήκε να καταδικάσει “τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται”, κάπως σαν να πετάχτηκε ο Δήμαρχος αλαφιασμένος από τον ύπνο και η πρώτη κοτσάνα που του ήρθε στο μυαλό, ήταν από άλλο έργο.
  • Η είδηση ότι θα διεξαχθεί ΕΔΕ είναι η “συνθηματική”  δημόσια διαβεβαίωση σε θύτες και θύματα ότι τα πάντα θα κουκουλωθούν και καμία πολιτική δεν αλλάζει. Ξύλο μέχρι να λιώσετε δηλαδή…
Οι αντιδράσεις αποδεικνύουν ότι το σύστημα συμφερόντων που εκπροσωπεί η κυβέρνηση συσπειρώνεται με κάθε μέσο πίσω από την ανεξέλεγκτη δράση ενός μηχανισμού καταστολής που στελεχώθηκε συνειδητά από τα ναζίδια-μπράβους της Χρυσής Αυγής, επειδή συνιστά απαραίτητο μέσο επιβολής των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων τους. Επί Σαμαρά τα τάγματα εφόδου δρούσαν ανεπίσημα ως “μακρύ χέρι”, τώρα πια διορίστηκαν και είναι θεσμικός βραχίονας του κράτους. Επόμενο βήμα, η ολοκληρωτική λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα, για να μην “μπάζει” το αφήγημα.

Η Ελλάδα είναι μια “Ορμπανία” του Νότου με “ανεπίσημη” αναστολή μας σειράς δημοκρατικών ελευθεριών και αναβίωση πρακτικών της επταετίας. Άλλωστε οι νοσταλγοί της συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν.